Clujenii vestesc primavara cu martisoare inedite

Dată publicare: 26-02-2012 10:41
Dată actualizare: 08-05-2012 18:38


De la trifoi cu patru foi sau cosari, martisoarele au evoluat la brose lucrate manual si peisaje tridimensionale. Ora exacta in tendinte o dau clujenii, iar in atelierele de profil nu ai loc sa arunci un ac.

Artistii handmade lucreaza la capacitate maxima in aceasta perioada. In aceasta situatie se afla zeci de tineri, printre care si Gabriela Popescu. Ea ne explica faptul ca in acest an sunt la moda funditele drepte, fara pliuri: „Anul acesta eu m-am gandit la niste fundite, eu le zic fundite drepte. Nu e fundita clasica ci e facuta doar dintr-o panglica, dintr-un material gen panglica, eu folosesc foarte mult grosgrain”. Brocadrul si grosgrainul sunt materialele favorite, iar aceste martisoare pot deveni brose din momentul in care snurul e indepartat. Cu alte cuvinte, banii nu se pierd si simbolul poate fi folosit intreg anul.

Intr-un alt colt al Clujului doi tineri, studenti la psihilogie, si-au facut un mic atelier chiar in apartamentul lor. Martisoarele in scoici au cel mai mare succes in randul clujenilor. „Am ales scoica pentru pentru ca ii da o oarecare nota tridimensionala. Nu este un simplu peisaj, ci iti da o senzatie ca exista o lume mica acolo”, spune unul dintre tineri. Mai mult, cei doi fac si martisoare personalizate. „Am avut comenzi de la diverse facultati si astfel mi-a venit si ideea sa le personalizez pentru fiecare facultate. Astfel am creeat aici pentru studentii de la stomatologie care au fost foarte incantati de idee”, ne explica Bogdan Dinca.

Anul acesta, martisoarele handmade vor fi pentru orice buzunar pentru ca preturile vor porni de la patru lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO