Cinefilii si gurmanzii se intalnesc in Cluj, la Movie&Dinner
La Casa TIFF se da startul unor seri speciale in care filmul se imbina cu mancarea aleasa. Prima seara este dedicata filmului „Despre oameni si melci”, iar meniul este in concordanta cu pelicula.
Timp de sase luni, in prima sambata a fiecarei luni, pana in martie, clujenii sunt asteptati sa se bucure de meniuri speciale si filme pe masura. In aceasta sambata, cinefilii pot lua parte la un eveniment inedit. Melcul va fi vedeta serii de 6 octombrie, alaturi de pelicula „Despre oameni si melci”.
Pornind de la acest film, bucatarii Paul Bloomfield si Rares Craiut au gandit un meniu special pentru gurmanzi: melci cu unt si usturoi, insotiti de scordolea de nuci si cartori. Va fi si o supa clasica frantuzeasca cu ceapa rosie de Turda, gratinata cu branza Gruyere si un muschiulet de porc mangalita cu mustar Dijon si reductie de lamaie, servit cu salata de linte si ierburi Provence. Deliciul va fi reprezentat de niste clatite cu gem local de visine si sos Chantilly, alaturi de o selectie de vinuri frantuzesti aleasa cu grija de specialisti.
„Am gandit acest proiect ca pe o experienta deosebita, care se adreseaza mai multor simturi, nu doar vazului si auzului, cum se întampla la o proiectie clasica de film. La fiecare eveniment vom avea un meniu unic, inspirat de filmul proiectat si realizat de profesionisti ai gastronomiei”, a declarat Cristian Hordila, managerul Casei TIFF.
Pentru evenimentul de sambata, costul unui bilet este de 80 de lei, iar accesul se face pe baza de rezervari.