CFR merge in Europa League. Paszkany: "Am cedat actiunile mele. Cautam investitori straini"

Ultima actualizare: 25-05-2014 00:07
Paszkany

Arpad Paszkany a marturisit ca si-a cedat actiunile de la club in ianuarie si a recunoscut ca se implica in continuare in cautarea unui investitor care sa aiba capacitatea financiara de a duce CFR Cluj in fazele superioare ale competitiilor europene.

Intrebat in legatura cu posibila implicare a sa in problema achizitionarii drepturilor TV pentru Liga I, Arpad Paszkany a raspuns: "Atat CFR, cat si televiziunile nu mai sunt responsabilitatea mea. In ce priveste televiziunile, in urmatorii cinci ani partenerii mei au obligatia de a asigura emisia. Eu nu mai am nimic de-a face".

"S-a vorbit ca voi pleca de la Cluj. Lumea se schimba intr-un mod foarte real si, din 2012, ne-am gandit daca nu exista o persoana din afara tarii care sa doreasca performanta asa cum am dorit noi. Au existat cateva contacte. Este foarte frumos sa castigi de trei ori campionatul, de trei ori cupa, dar pentru mine un upgrade ar fi o participare cat mai consistenta in cupele europene. Asta inseamna o infuzie de capital de 25-30 de milioane de euro. Am ratat asta, dar sper sa reusim in cele din urma sa facem si asta. Din ianuarie, eu mi-am cesionat o parte din actiuni unor investitori care sa asigure supravietuirea acestui grup, iar pe viitor sper sa mai atragem investitori. Este foarte importanta sponsorizarea din partea EnergoBit, grup detinut de domnul Stefan Gadola", a adaugat Paszkany.


Presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan, a confirmat ca echipa din Gruia va participa in viitoarea editie a Europa League. Totodata, in afara de plecarile lui Robert Maah si Gabionetta, seful clujean a confirmat si transferul lui Giorgi Chanturia la Hellas Verona: "Am decis sa luam echipa si am obtinut performante greu de atins la nivel european. In acest sezon nu ne-am atins obiectivul, dar speram sa facem asta in sezonul viitor. Am ajuns pe locul 5 si datorita punctelor multe adunate in ultimele 10 etape, dar si datorita problemelor, care nu ne bucura, de la Dinamo si Vaslui. Am depus dosarul la LPF pentru a participa in Europa League, suntem obisnuiti cu aceasta competitie. Probabil se astepta vestea ca ne retragem, ca intram in insolventa. Nu se va intampla asta. Sigur, nu ne permitem sa avem bugetul din anii trecuti, asigurat de Arpi Paszkany si Stefan Radola. Fara a mai avea sursele de venit din Europa, va trebui sa redimensionam bugetul, dar fara a neglija performanta. Asa cum stiti, ne vom desparti de 8 jucatori. Cu doi am reziliat deja, Maah si Gabionetta. Vom rezilia si cu Chanturia, am semnat un acord de transfer cu Hellas Verona. Bugetul nostru va fi de 6-7 milioane de euro. Vasile Miriuta va ramane la CFR. Este un antrenor de scoala germana, foarte bun, a adus si un preparator fizic foarte bun. In ultimele 9 etape s-a vayut munca lor. Vom continua impreuna".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO