Cercetatorii romani din Cluj, cooptati intr-un proiect ce vrea sa elimine accidentele rutiere


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 12:05
Categorie: Ardeal
Cercetatori

Cercetatorii din Cluj vor dezvoltarea viitoarelor sisteme de prevenire a accidentelor, a conducerii autonome, dar si a interconectarii sistemelor si autovehiculelor in trafic, care joaca un rol esential in diminuarea si eliminarea accidentelor.

Compania germana Bosch va inaugura la Cluj primul centru din Romania de cercetare si dezvoltare a concernului german. Cercetatorii romani din cadrul nou infiintatului centru de cercetare de la Cluj vor contribui si la realizarea conceptului „zero accidente rutiere” prin inovatiile pe care le vor aduce senzorilor care permit o conducere si mai sigura si dezvoltarea conducerii autonome.

Activitatea noului centru de cercetare si dezvoltare de la Cluj va viza pentru inceput patru arii de activitate, printre care sisteme de asistare a parcarii si conducerii si aria ingineriei de fiabilitate.

Potrivit reprezentantilor Bosch, sistemele de siguranta si de asistare a soferului prezinta un potential imens de piata. Tocmai din aceasta cauza, peste 5.000 de ingineri lucreaza la imbunatatirea acestora in conditiile in care cifra actuala a vanzarilor unor astfel de sisteme este de aproximativ cinci miliarde de euro.
 

Sursa: Pro TV

Pesterile din Apuseni, dotate cu senzori de detectare a radonului
Ghetarul Scarisoara, obiect de studiu pentru cercetatorii romani si francezi
Ghetarul Scarisoara, obiect de studiu pentru cercetatorii romani si francezi
VIDEO PROTVPLUS.RO