Au inceput pregatirile de iarna. VEZI cum se pregatesc gospodinele
Un miros imbietor de vinete pe jar si de ardei copti care vor da un gust dulce-acrisor conservelor invaluie marile orase. Romancele sunt istete anul asta si incearca sa-mpuste doi iepuri dintr-o lovitura.
Ca sa nu mai sufere in bucatarie, langa aragaz, din cauza caldurii, gospodinele isi pregatesc materia prima la aer curat, in locurile de picnic. Dau zor sa coaca mult pentru ca intr-o luna vor fi legume putine din cauza secetei si, evident, la alte preturi.
La Targu Mures, intr-un loc special amenajat pentru picnic, mirosul de vinete coapte te innebuneste inca de dimineata. „Secretul nostru e ca jarul sa fie cat mai puternic, sa se prajeasca bine, ca ele sunt dulci”, spun muresenii. La 1,2 lei kilogramul de vinete, femeile spun ca e o afacere buna sa pregateasca conservele acum. „E foarte bun locul asta, nu faci mizerie acasa. Am trecut pe la izvor, am luat apa, asa ca nu platim nici apa”, explica gospodinele.
Agricultorii spun ca din cauza secetei, peste o luna, legumele pentru muraturi sau conserve de iarna vor fi cel putin cu 30% mai scumpe, iar asta in cazul in care se vor gasi.
Sursa: Pro TV
Etichete: bani, mures, ardei, conserve, zacuscă, ardeal,
Dată publicare:
19-08-2012 10:06