5 milioane de piese lego se vor intinde pe 120 metri patrati din Parcul Etnografic Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 08-10-2012 14:55
lego, jucarii

Muzeul Etnografic gazduieste una dintre cele mai inedite expozitii - „Lego – Decenii de istorie” care va cuprinde 5 milioane de piese ce cantaresc aproximativ o tona.

Puzderia de piese lego vor lua forma unor spatii culturale, traditii populare si lucruri ce apartin de tehnologia moderna. Curiosii pot vizita micul orasel cu tramvaie, cladiri si roboti pe post de oameni timp de cinci zile, incepand de maine.

„Este cea mai mare expozitie de lego realizata intr-un muzeu din Roamnia din acest moment cu peste 5 milioane de piese. Sunt prezentate si seturi lego de colectie, istorice.
De 52 de ani a aparut jocul Lego si noi o sa prezentam cateva seturi care dateaza tocmai din perioada aceea de inceput. Vor fi nave spatiale din razboiul stelelor, roboti, Ateneul Roman si tramvaie”, spune Tudor Salagean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca.

Piesa de rezistenta, care va atrage cu siguranta toate privile, este un muzeu in miniatura construit exclusiv din piese lego. Mai mult, cei interesati de colectiile lego vor putea sa le cumpere. Vor fi prezenti expozanti ce vor scoate la vanzare cateva colectii inedite pentru doritori.

Nici copii nu sunt neglijati cand vine vorba de jocul lego. „Noaptea muzeelor, pe 19 - 20 mai, va oferi si un loc de joaca pentru copii cu seturi de lego care vor fi puse la dispozitia copiilor”, a adaugat Tudor Salagean.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO