O dovada ca absolut orice se poate transforma in arta iese din mainile celor care fac bijuterii din piese de computer, bucati de mecanisme de ceas, roti dintate, piulite sau suruburi.

Tehnica lor are si un nume – steampunk. Astfel de bijuterii sunt tot mai cautate la targurile de profil, iar femeile, care au curajul sa le poarte sunt, de obicei, cele cu atitudine, indraznete si independente.

Marcela are 21 de ani si este studenta la Ingineria Mediului. Asa i-a venit ideea sa recicleze piesele ceasurilor vechi. Pentru un plus de rafinament, foloseste o rasina speciala. Pasionat de tehnologie si IT, Norbert creeaza cercei si brose din piesele unor calculatoare dezmembrate. Bijuteriile sale sunt unice: piesele nu pot fi taiate sau prelucrate dupa un sablon, iar micile retusuri se fac doar manual, cu smirghelul.

Accesoriile din piese IT se fac in doar cateva minute, iar pretul unei astfel de perechi de cercei este de cinci lei. Daca e vorba de munca mai multa, pretul creste. Unele modele ajung la cateva zeci de lei.