30 de psihologi scolari din Cluj vor fi pregatiti sa ajute copiii cu ADHD


Ultimul update: Luni 19 Noiembrie 2012 06:57
Data publicarii: Vineri 16 Noiembrie 2012 14:35
Categorie: Ardeal
Sfaturi pentru a-ti ajuta copilul cu ADHD

Psihologii clujeni vor fi pregatiti sa intervina in cazurile cazurile copiilor sau adolescentilor cu ADHD utilizand modelul american. Ei vor lucra impreuna cu psihologul scolar si cadrele didactice pentru a-i ajuta pe cei mici sa se integreze in scoli.

Proiectul va urmari cazurile a 30 de copii cu ADHD care vor fi inclusi in programul de interventie complexa si vor fi monitorizati de specialistii Asociatiei Pasi Inainte pe o perioada de 6 luni, dupa interventia psihologului scolar.

Totodata, adolescentii cu ADHD inclusi in proiect vor invata sa isi pledeze cauza si sa isi faca cunoscuta conditia in fata cadrelor didactice.

Prima intalnire de lucru dintre psihologii scolari, parinti si copii cu ADHD va avea loc sambata, la ora 9.00, in Sala de Sticla a Primariei Cluj-Napoca.

ADHD sau Deficitul de Atentie si Tulburare Hiperkinetica este una din dizabilitatile psihice cu larga raspandire in randul copiilor si adolescentilor din tara noastra. Potrivit statisticilor Centrului National de Sanatate Mintala, peste 220.000 elevi prescolari sunt afectati de o forma de ADHD.

Sursa: Pro TV

Peste 8.600 de persoane din Alba au ajuns la spital in ultima luna infectii respiratorii
Spitalele din Alba au 29 de posturi disponibile pentru medicii rezidenti
Spitalele din Alba au 29 de posturi disponibile pentru medicii rezidenti
VIDEO PROTVPLUS.RO