Zeci de dascali s-au retras din examenul de titularizare cand au vazut subiectele. Afla motivul

30-07-2013 15:09


profesori la titularizare

 Concurenta medie pentru posturile titularizabile din invatamantul aradean este foarte mare, de cinci pe un loc, dar pentru singura catedra de Limba romana disponibila au ales sa se lupte 93 de dascali.

 Examenul de titularizare a avut loc astazi, iar in Arad, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), s-au inscris si au avut dosare validate 847 de candidati. Nu toti s-au si prezentat, fiind declarati absenti 80 de concurenti. Alti 44 s-au retras din salile de examen dupa ce au vazut subiectele, pereferand sa nu se faca de ras cu note mici.

Mariana Tocaciu, purtator de cuvant ISJ Arad: “Candidatii care nu au dorit sa le fie evaluate lucrarile au avut posibilitatea sa se retraga din concurs. In aceste conditii, au ramas de evaluat lucrarile a 723 de candidati”.

Cei 723 de dascali ramasi in cursa se lupta pe doar 136 de posturi complete titularizabile, la care se mai adauga 30 de catedre incomplete.

Pentru suplinitori, exista 277 de posturi complete si 686 incomplete, toate fiind cu o viabilitate mai mica de patru ani.

Cea mai mare concurenta este pentru singura catedra de Limba romana disponibila, pentru care s-au inscris la titularizare nu mai putin de 93 de candidati.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO