UTA–ACS Poli, un derby sau doar un meci de „B”? Parerea Aradului: „Nu exista rivalitate fara rival”

Ultima actualizare: 10-03-2013 07:06
galerie UTA

 Galeria arădeană nu consideră că meciul cu ACS Poli e un derby, deoarece ultrașii timișoreni nu susțin echipa din liga a doua. Totuşi, biletele se vând neaşteptat de bine la Arad.

 UTA – Poli a născut de-a lungul anilor pasiuni duse la extrem, o astfel de confruntare având o intensitate comparabilă cu derby-urile bucureştene. Acest duel de tradiție a murit însă, în opinia galeriilor din ambele orașe.

Mâine (ora 18:00), UTA va juca acasă cu ACS Poli, în prima etapă din returul Ligii a II-a, însă cei mai mulţi dintre fani nu văd acest meci ca pe un derby. Galeria alb-violetă nu este interesată de soarta echipei din eşalonul secund, adoptând echipa Universităţii Politehnica din liga a cincea,
„Nu e un derby, ce derby să fie? E un meci între Arad şi Timişoara, dar e departe de a fi un UTA – Poli. Pentru noi, e ca şi cum am întâlni pe UMT sau CFR Timişoara. Vrem să-i batem, dar nu considerăm că jucăm cu Poli. Suporterii lui Poli nu recunosc această echipă, deci nu poate să existe rivalitate fără rival. E un meci important pentru noi, deoarece avem un nou patron, care vorbește despre promovare și jucăm cu echipa de pe locul al doilea. E un nou început”, a declarat Daniel Proca, unul dintre liderii suporterilor arădeni.

Bănăţenii erau mereu supăraţi, în anii trecuţi, că stadionul arădean e mic şi primeau doar 400 sau 500 de bilete. De data aceasta, fanii care susţin ACS Poli au solicitat doar 100 de bilete, care până ieri nu se vânduseră în totalitate. La Arad, s-au vândut însă 3.000 de bilete până aseară (peste aşteptările organizatorilor), iar stadionul ar putea fi aproape plin mâine seară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO