Ugerele, la numarat! Autoritatile se tem ca in Arad sunt mai putine vaci decat cereri de subventii

25-01-2012 09:56


Vaci RTI

Ati cerut subventie de la stat pentru vaca din batatura? Aveti grija sa fie acasa de saptamana viitoare pentru ca daca nu dovediti ca aveti animalul, veti fi sanctionati.

 

Autoritatile aradene au decis a mearga in control la gospodarii care detin vaci si au cerut subventie, care poate ajunge pana la 250 de euro pe cap de animal. Este vorba de subventia acordata zonei defavorizate din judet, deci sunt luati in colimator detinatorii de vaci din Archiş, Brazii, Chisindia, Dezna, Hălmagiu, Hălmăgel, Moneasa şi Vârfurile.

Controalele vor incepe de luni iar cei care vor bate la portile satenilor sunt functionarii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Se vor efectua verificari la fata locului, in teren, privind existenta reala a efectivului de vaci de lapte inscrise de solicitanti in cererea de plata si in documentele anexate si depuse in anul 2011”, a explicat directorul institutiei, Gheorghe Alda.

Cei verificati nu sunt putini, respectiv 919 proprietari de vaci de lapte, care cer subventii pentru 2986 de animale, adica pana la 746.500 de euro.

Daca vor fi prinsi, sateni care nu au in batatura vaca mentionata in cerere vor pierde orice ajutor de acest fel oferit de stat si ar putea chiar scoate bani din buzunar daca au incasat astfel de subventii in anii trecuti.

Si, atentie! Functionarii nu vor sa vada doar vacile, vor sa se asigure ca sunt respectate si conditiile de viata a animalelor, adica grajduri decente si hrana adecvata.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO