Moartea bantuie campurile din Arad. Alte 41 de caprioare in putrefactie, gasite in weekend

Ultima actualizare: 16-05-2012 10:11
Otrava

Caprioarele mor pe capete in judetul Arad. La sfarsitul saptamanii, mirosul mortii a ajuns in localitatea Iratos, pe campurile careia au fost gasite zeci de cadavre.

Daca pe terenurile arabile din Dorobanti si Nadab nu au mai fost gasite animale otravite in ultimele zile, acum localnicii din Iratos au inceput sa descopere caprioare moarte.

Primele cadavre au fost zarite pe terenurile agricole sambata dimineata, iar vanatorii si politistii chemati sa evalueze situatia au gasit pana acum 41 de lesuri. Iar cautarile vor fi reluate marti dimineata, cu efective marite.

Politistii au ridicat probe de pe sol, seminte otravite si ambalajele de la aceste capcane destinate soarecilor. Caprioarele au mancat si au murit, este revoltator ce se intampla. Avem deja 41 de cadavre si ne este groaza de ce vom mai descoperi in urmatoarele zile”, spune gestionarul fondului de vanatoare de la Iratos, Ciprian Morostes. El a adaugat ca in zona exista un efectiv de aproximativ 300 de caprioare.

Prefectul Aradului, Calin Bibart, a declarat astazi ca urmareste cu mare atentie acest caz pentru ca responsabilii sa fie trasi la raspundere. El a cerut implicare totala a institutiilor statului care au inceput o ancheta.

Din pacate, cercetarile politiei bat inca pasul pe loc, pentru ca fara rezultatul analizelor de la Bucuresti care sa confirme care este otrava vinovata de dezastrul ecologic nu ii pot chema la audieri pe cei care lucreaza terenurile agricole in cauza.

In total, in judetul Arad au fost gasite in ultimele saptamani, pe fondurile de vanatoare de la Nadab, Dorobanti si Iratos, 129 de caprioare moarte.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO