Tot mai putini romani plecati in strainatate au bani sa vina acasa de Sarbatori

Ultima actualizare: 01-11-2012 20:02

Romanii o duc din ce in ce mai greu si in strainatate. O spun cu regret cei care acum se intorc sa-si petreaca sarbatorile acasa. Locurile de munca sunt din ce in ce mai greu de gasit iar salariile mai mici decat in anii trecuti.

Cei care inca se mai pot bucura de un loc de munca in Italia, spun ca veniturile le-au scazut in ultimul an cu mai bine de un sfert. Cu greu mai gasesc ceva de lucru chiar si cu ziua.

"E greu, e tot mai greu. Daca nu ai un loc de munca stabil, e foarte greu sa-ti gasesti ceva de lucru. salariile au scazut”, spune un barbat plecat in strainatate.

E greu cu lucru, e foarte greu cu serviciu. Nu mai e de munca. Salariile sunt mici dar romanii muncesc si pe salariile astea mici ca nu au ce sa faca. Nici italienii nu mai au atat de lucru", spune o tanar ce munceste in Italia.

Ca romanii nu mai au bani sa se intoarca acasa, o spun si soferii autocarelor. Daca alta data erau asaltati de comenzi, acum cursele care pleaca din Spania sau Italia s-au injumatatit.

"Alta data de-abia faceam fata in perioada asta. Acum, cursele sunt mult mai putine. Cu cat? La jumatate", a declarat soferul unui autocar.

Deocamdata politistii de frontiera spun ca traficul prin vamile din Vestul tarii se desfasoara in limite normale dar daca va fi cazul, vor suplimenta personalul de la granita
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO