Promovabilitate ZERO la bacalaureat. Afla care e liceul din Arad in aceasta situatie

08-07-2013 15:34


bacalaureat - 4

 Dascalii si elevii unui liceu din judetul Arad nu au niciun motiv de mandrie dupa afisarea rezultatelor la bacalaureat, pentru ca toti candidatii au fost declarati respinsi.

 La Liceul Tehnologic “Sava Brancovici” din orasul Ineu, niciun candidat nu a promovat bacalaureatul. La acest liceu s-au inscris pentru examenul maturitatii 63 de absolventi, dar jumatate nu au mai participat la probe, fiind declarati neprezentati.

Au fost prezenti la examene doar 33 de candidati, insa niciunul nu a obtinut o medie de sase sau mai mare. Cele mai mari doua medii au fost 5,8 si 5,85, in timp ce restul au fost medii de 2 si 3.

La Liceul Tehnologic “Vasile Juncu” Minis, au promovat cinci candidati din 51, iar la Liceul Tehnologic “Moga Voievod” Halmagiu au promovat doi candidati, cu mediile 6.75 si 9,26. Ceilalti 17 care au fost examinati au obtinut mediile 2 si 3.

La fel ca in anii precedenti, liceele cu cele mai bune rezultate sunt din municipiu. De exemplu, la Colegiul National “Moise Nicoara”, din 157 de candidati, doar cinci au fost respinsi, unul cu media 5,96 iar patru cu media 3. La acest liceu a fost inregistrata si una dintre cele doua medii de zece din judet, respectiv a absolventei Ioana Ruxandra Neamu.

La Liceul Pedagogic “Dimitrie Tichindeal”, din 132 de candidati prezenti, doar trei au fost respinsi, iar media cea mai mare a fost 9,83. Si la Colegiul National “Elena Ghiba Birta”, din 148 de candidati, 11 au fost respinsi, iar media cea mai mare obtinuta a fost 9,98.

A doua medie de zece din judet a fost obtinuta de catre candidata Sanda Ileana Pelea, de la Liceul “Mihai Viteazul” Ineu.

In judet au fost inregistrate noua medii de 1, fiind ale celor noua candidati eliminati din examene pentru ca au fost prinsi copiind sau pentru ca aveau asupra lor telefoane mobile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO