O structura imensa din beton a aparut in Gara Arad. Afla ce se construieste

05-07-2013 14:16


lucrari pasarela Gara Arad

 Gara din Arad este in plin santier de cateva luni, fiind schimbate linii de cale ferata, in timp ce o constructie din beton si fier se mareste in fiecare zi.

 Este vorba de o pasarela care ar trebui finalizata pana anul viitor, astfel incat trecerile subterane catre peroane sa nu mai fie utilizate pe viitor. Pasarela se va desprinde de holul principal al garii si va trece peste primele doua linii de cale ferata pentru a face legatura cu celelalte peroane.

Potrivit proiectului pus la dispozitie de CFR Calatori la solicitarea stirileprotv.ro/vest, noua pasarela va concura cu cele mai moderne din Europa, urmand sa aiba lifturi, scari rulante, dar si magazine si alte tipuri de facilitati pentru calatori.

Tot in gara va fi construita o noua cladire de mentenanta, care va cuprinde ateliere tehnologice, laboratoare, birouri, arhiva si magazii. De asemenea, vor fi construite peroane noi si un centru de management al traficului feroviar.

Toate aceste investitii se fac cu fonduri europene nerambursabile, in cadrul unui proiect mai amplu, care prevede reabilitarea caii ferate pe coridorul IV pan-european. Deocamdata, lucrarile au loc intre frontiera cu Ungaria (Curtici) si Simeria.

Investitia pe acest segment se ridica la aproximativ 250 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind cheltuita in judetul Arad. Reprezentantii companiei feroviare afirma ca, la final, trenurile vor putea rula cu o viteza de pana la 160 de kilometri pe ora intre frontiera si Simeria.

Conform proiectului aflat in derulare, lucrari de investitii vor avea loc in toate statiile din judet de pe traseul coridorului IV pan-european.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO