Promisiuni neonorate de la CNADNR privind finalizarea pasajelor din Arad. Raspunsul consilierilor locali

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58
pasaj centura arad

 Autoritatile din Arad incearca un ultim demers pentru a sensibiliza Guvernul in legatura cu nevoia de finantare a lucrarilor la cele doua pasaje peste calea ferata de pe centura orasului.

 Pentru ca promisiunile repetate facute atat de premierul Victor Ponta cat si de catre conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, privind alocarea fondurilor necesare, nu s-au adeverit, Primaria Arad va instala panouri de dimensiuni mari pe DN7, pe segmentul centurii, in care va face reclama negativa Guvernului.

Initiativa Primariei a fost aprobata astazi de Consiliul Local, insa nu fara reactii din partea consilierilor partidelor din arcul guvernamental, care au incercat sa blocheze demersul, pe care l-au catalogat drept “politicianist”.

Potrivit proiectului adoptat, va avea loc o campanie de informare cu panouri instalate pe centura (chiar langa santierele abandonate de doi ani) si cu mesaje in mediul online si in sediul Primariei. Textele vor fi concepute diferit, adaptate fiecarui mijloc de informare utilizat.

Astfel, pe panourile pe care le vor vedea mii de soferi ce strabat zilnic centura va sta scris: ”Va aflati pe un drum national. Guvernul Romaniei a sistat lucrarile in 2012. Suntem in 2014, Aradul asteapta finantarea”.

In expunerea de motive care insoteste proiectul adoptat se arata ca „din cauza conditiilor de trafic neadecvate, a cozilor si a vizibilitatii reduse a soferilor, in zona (caii ferate – n.r.) s-au inregistrat foarte multe evenimente rutiere”.

Primaria a atras atentia si asupra „nemultumirilor” mediului de afaceri local, pentru ca transporturile de marfuri sunt blocate uneori zeci de minute pe centura din cauza traficului feroviar intens.

Proiectul a fost adoptat cu 14 voturi “pentru”, iar sapte consilieri s-au abtinut de la vot, respectiv contestatarii initiativei.

Finantarea pasajelor rutiere din Arad, o iluzie pentru autoritati. Raspunsul neasteptat al CNADNR

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO