Orasul cu internet gratuit pentru toti locuitorii. Reteaua se extinde si in satul apartinator

03-06-2013 14:09


Intra aici si afla totul despre wireless!

 Orasul aradean Santana, care are 13.000 de locuitori, beneficiaza de aproape patru ani de o retea de internet wireless la care au acces gratuit toti locuitorii sau cei aflati in trecere.

 In momentul inaugurarii investitiei, Santana era primul oras din Romania acoperit aproape in intregime de o retea de internet fara fir disponibila gratuit. Cele 13 antene montate acopera peste 80 la suta din suprafata, doar o parte a periferiei fiind fara semnal, insa locuitorii pot avea acces la internet daca isi monteaza antene de captare a semnalului.

Reprezentantii administratiei locale spun ca se lucreaza la extinderea retelei, urmand sa mai fie montate trei antene, pentru a acoperi atat periferia cat si satul apartinator Caporal Alexa.

Investitia de pana acum este de peste 120.000 de lei, iar costurile lunare de intretinere sunt acoperite de sponsori locali.

Beniamin Bulc, reprezentant IT: „Orice persoana aflata in raza de acoperire poate accesa internetul cu ajutorul unui computer, laptop sau dispozitiv mobil compatibil. In medie, avem 250 de persoane conectate in permanenta la reteaua publica de internet”.

Viteza de transfer este de 4Mbs, localnicii avand la dispozitie si un numar de telefon la care pot sesiza daca nu pot accesa internetul sau daca apar defectiuni.

Proiectul va fi completat de o retea formata din camere video de supraveghere, care vor transmite permanent imagini panoramice si din puncte fixe ale orasului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO