Nu a rezistat temperaturilor ucigase. Sfarsitul unui barbat renegat de lume

31-01-2012 16:36


Un barbat de 54 de ani din Arad a plecat din aceasta lume fara sa smulga vreo lacrima cuiva.

Anii de detentie, in care a ispasit o pedeapsa pentru crima, i-au indepartat pe toti cei care i-au fost candva aproape. Ajunsese sa-si faca veacul pe strazi, acolo unde l-a si gasit gerul din ultimele zile. N-a rezistat temperaturilor ucigase si in aceasta dimineata a fost gasit mort.

De ani buni, de cand isi recapatase lipberatea, omul si-a improvizat un adapost subred din bucati de tabla si lemn. Era farama lui de lume, dupa ce toti cunoscutii i-au intors spatele. Noi lui vecini, au o conditie la fel de modesta, dar il mai ajutau din cand in cand cu mancare si haine. Singurii care ii tineau de urat si il mai incalzeau noaptea erau cei 4 maidanezi pe care ii stransese pe langa el. In aceasta dimineata, unul dintre vecini l-a vazut prabusit in fata adapostului si a sunat imediat la 112 in speranta ca medicii il vor putea aduce in simtiri. Din pacate, nu s-a mai
putut face nimic pentru viata omului.

In tinerete, Niki, asa cum il numeau toti cunoscutii, fusese un barbat de temut. A luat viata unei femei, chiar pe peronul garii din Arad, dar odata cu victima lui a ingropat si sansa de a mai avea vreodata o viata normala. Desi si-a ispasit anii de detentie, nimic nu a mai fost la fel. Singurul lui sprijin venise in ultimii ani de la vecinii care au inteles ca nu poate fi pedepsit la nesfarsit.

Persoanele fara adapost din Arad pot sa ceara gazduire peste noapte la azilul primariei. Acolo, primesc o masa calda si un pat, ca sa nu sfarseasca in conditii similare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO