Studenta criminala de la Medicina afla astazi daca pleaca acasa. Vezi ce le-a spus ea judecatorilor

30-01-2012 10:27


Mai sunt cateva ore pana cand Carmen Bejan, fosta studenta acuzata ca a ucis si transat un barbat, afla daca poate merge acasa pentru a naste in libertate.

 

Condamnata s-a prezentat, luni dimineata, la termenul procesului in care cere intreruperea pedepsei pentru a naste si a-si creste copilul in libertate pana cand acesta va implini un an.

Sarcina este o certitudine, instanta anuntand ca a primit raportul de expertiza medico-legala care confirma ca tanara este gravida in cinci luni si jumatate.

Avocata condamnatei a insistat in fata judecatorului ca cererea e doar in beneficiul copilului care se va naste.

Este constienta (Carmen Bejan – n.r.) de gravitatea faptei pentru care a fost condamnata, dar cererea nu este formulata pentru ea, ci pentru copil (…) Sunt doar speculatii ale presei ca petenta a urmarit sa ramana gravida”, a spus avocata.

Chiar si Carmen Bejan s-a adresat ea instanţei. “Nu este niciun plan diabolic de a scapa de pedeapsa, pe care oricum o voi executa. Imi doresc o familie”, a spus condamnata.

Procurorul a insistat ca judecatorul sa tina cont de gravitatea faptei pentru care a fost condamnata Bejan si a adaugat ca cererea de eliberare temporara “in mod evident a fost formulată pentru petent, nu pentru copil, care nu s-a nascut inca”.

Procurorul a spus ca fosta studenta a urmarit sa ramana gravida, solicitand camera intima in penitenciar, scopul fiind acela de a putea cere ulterior intreruperea pedepsei.
Instanta a ramas in pronuntare, decizia fiind asteptata in aceasta dupa-amiaza.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO