Noile cartiere rezidentiale din Arad, tot mai vizitate de hoti. Afla ce se fura cel mai mult

22-04-2013 14:38


casa de caramida

 Aradenii care isi construiesc vile in noile cartiere rezidentiale nu mai au liniste in ultima vreme. Tot mai multi cad prada hotilor inainte sa-si inaugureze casele.

 Cum in localitatea Vladimirescu, practic lipita de Arad, apar cele mai multe zone rezidentiale, aici sunt si cele mai multe furturi. Hotii nu mai risca sa sparga vile pentru a fura electronice de valoare sau alte bunuri, ci fura tot ce pot inca din faza de santier.

Politistii spun ca in ultima vreme au prins mai multe grupuri, formate in special de adolescenti, care actioneaza pe santiere. “Surprinzator, majoritatea celor prinsi sunt tineri cu varste intre 14 si 20 de ani. Fura in special tevi din cupru, dar si alte tipuri de instalatii de la casele aflate in rosu”, afirma purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce.

Practic, hotii demonteaza totul, de la calorifere, baterii de apa, tamplarie, pana la firele de curent prinse de pereti. Un astfel de caz a avut loc ieri dupa-amiaza, in cartierul “Europa” din Vladimirescu. Un echipaj de jandarmi a prins in flagrant un baiat de 20 de ani care demonta instalatia electrica de la o casa “in rosu”.

Tanarul a fost observat cum incerca sa lege un sac plin pe o bicicleta. Cand i-a vazut pe jandarmi, hotul a fugit cu bicicleta, abandonand prada, dar a fost urmarit si prins.

“La control corporal a fost gasit asupra sa un cleste de taiat sarma (...) S-a constatat ca a mai fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, iar in prezent este cercetat si pentru alte furturi”, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Emilia Finata.

Politistii afirma ca astfel de cazuri sunt tot mai frecvente, hotii profitand de faptul ca in noile cartiere s-au mutat deocamdata foarte putini proprietari, iar santierele sunt lipsite de paza.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO