Autostrada zgomotoasa. Aradenii din zona se plang de poluare fonica

23-01-2012 11:08


Autostrada sub balcon

Deschiderea traficului pe autostrada Arad-Timisoara, incluzand si centura Aradului in regim de autostrada, nu este pe placul tututor.

Aradenii care stau in cele cateva blocuri aflate la numai 15-20 de metri de autostrada au inceput deja sa se planga de poluarea fonica. Pe sub balcoanele a zeci de familii trec in permanenta camioane, ceea ce ii obliga pe locatarii acestor blocuri din cartierul Alfa sa isi tina ferestrele inchise.

Chiar daca pana la finalizarea lucrarilor exista inca restrictii de viteza pe centura in regim de autostrada, acestea nu sunt mereu respectate de catre soferi, iar lipsa panourilor fonoabsorbante este cauza principala pentru care traficul ii deranjeaza pe locatari.
„Cand trece cate un utilaj mare se aude in casa si cu geamurile inchise. Noaptea, camioanele care trec se aud si mai tare. E greu sa aerisesti, norocul nostru e ca deocamdata e frig si tinem putin geamurile deschise”, spune o pensionara care sta in blocul cel mai apropiat de podul autostrazii.

De la etajul patru, un tanar se afla la acelasi nivel cu traficul de pe pod si spune ca de la mijlocul lunii decembrie, de cand a fost deschisa soseaua, nu mai sta cu fereastra deschisa nici in zilele insorite.

Oficialii Ministerului Transporturilor nu au inca vesti bune pentru aceste familii. Ei spun ca instalarea panourilor fonoabsorbante va incepe cel mai devreme peste o luna.
„Pana in luna mai, cand toata autostrata trebuie complet finalizata, sigur vor fi instalate panourile si oamenii nu vor mai avea de suferit din cauza zgomotului. Este posibil sa fie montate inca din luna martie, o sa mai discutam acest aspect cu firma care executa lucrarile”
, a declarat secretarul de stat Eusebiu Pistru.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO