La Arad incepe construirea unui nou spital pentru bolnavii de TBC. Vezi cum va arata

27-09-2012 12:56

spital TBC Arad

 Peste zece milioane de lei va costa ridicarea unui nou spital destinat bolnavilor de TBC din judetul Arad, contractul fiind semnat astazi.

 Finantarea investitiei este asigurata de Consiliul Judetean Arad, iar constructorul s-a angajat sa termine lucrarile in trei ani. De altfel, constructorul a spus ca ar putea termina cladirea in doar 12 luni, insa problema este ca bugetul judetean nu poate suporta costurile decat daca plateste in trei ani.

In noul spital vor fi mutati pacientii si personalul medical din cladirea de pe strada Mihai Eminescu, care a fost retrocedata de ani de zile proprietarului de drept, Arhiepiscopia Aradului. Termenul dat pentru eliberarea cladirii a expirat de noua luni, insa la cererea autoritatilor, Arhiepiscopia a decis sa mai pemita functionarea spitalului pana la finalizara noii constructii.

Suntem judetul cu cele mai multe cladiri retrocedate sau revendicate in sistemul sanitar, iar chiriile platite acum sunt foarte mari. In plus, nu se pot face investitii in cladiri care nu ne apartin”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Nicolae Iotcu.

Autoritatile spun ca noua cladire, care va fi ridicata pe un teren de opt mii de metri patrati situat in cartierul Gradiste, la iesirea din oras spre Oradea, va rezolva una dintre cerintele europene, aceea de a exista cel putin 20 de metri patrati de spatiu verde de agrement pentru fiecare pacient internat.

Sursa: ACASA TV


VIDEO PROTVPLUS.RO