Isteria bolii Lyme. Zeci de aradeni au mers la Urgente intepati de capuse

02-05-2012 10:19


Capusa

Minivacanta de 1 Mai le-a dat de lucru medicilor de la Urgentele Spitalului judetean Arad, unde au ajuns 60 de persoane intepate de capuse, jumatate fiind copii.

In medie, 15 aradeni au fost muscati de capuse in fiecare zi, incepand de sambata, de cand oamenii au iesit in numar mare la iarba verde. Medicii spun ca numarul cazurilor este mult mai mare fata de anii trecuti. “La debutul sezonului estival de anul trecut, aveam cel mult trei cazuri pe zi de persoane intepate de capuse, insa in acest an au venit foarte multi, cerand tratament antibiotic de frica bolii Lyme”, a declarat dr. Florentina Cartojan, de la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului judetean.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica incearca sa-i linisteasca pe oameni, afirmand ca muscatura de capusa nu provoaca neaparat boala Lyme. “Este nevoie ca insecta sa fie purtatoarea unei bacterii care dezvolta aceasta boala. De exemplu, in 2011, in tot judetul am avut doi bolnavi confirmati cu boala Lyme si doi suspecti, desi au fost zeci de persoane muscate de capuse”, a declarat dr. Laura Nicolescu, medic specialist de sanatate publica.

Boala Lyme mai este numită si “boala cu o mie de fete”, pentru ca simptomele sunt foarte numeroase, de la probleme neurologice, la cele cardiace si articulare. Aceste simptome apar dupa ani de zile de la momentul infectarii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO