Emirates de Arad. UTA isi face stadion de 12.500 de locuri

Ultima actualizare: 07-10-2012 06:09
stadion uta

Presedintele gruparii aradene a anuntat ca proiectul facut anul trecut pentru acest stadion va fi pus in practica,iar investitia va fi de peste 7 milioane de euro.

Un nou stadion modern îşi va face apariţia pe harta fotbalului românesc, după National Arena, Cluj Arena şi noul "Ilie Oană". Autorităţile locale din Arad vor investi 7,4 milioane de euro pentru modernizarea stadionului

"Am asigurări de la autorităţile locale ca să facem un stadion nou, modern. Există deja proiectul, am întrebat UEFA despre normele pe care gazonul trebuie să le îndepelinească. Banii vor veni din fonduri europene", a declarat Giovani Catanzariti, patronul celor de la UTA.

Noua arenă va avea 12.500 de locuri, toate acoperite, iar lucrările se vor întinde pe o perioadă de trei ani. În prezent, stadionul are 7.000 de locuri, însă pe parcursul celor de 36 de luni se vor realiza 6.272 mp de peluze noi, 5.492 mp de copertine şi vor fi reparate tribune pe o suprafaţă de 2.362 mp, conform proiectantului.

Sub Peluza Sud va funcţiona un hotel de dimensiuni mici, cu 23 de unităţi destinate cazării pe termen scurt.

Stadionul Francisc Neumann, din Arad a fost inaugurat în anul 1946. La acea vreme, stadionul era considerat cel mai frumos din ţară. Baronul Francisc Neumann a fost un mare admirator al lui Arsenal, astfel că a încercat să construiască un mic "Highbury" la Arad, importând atât forma stadionului londonez de atunci, cât şi culorile "tunarilor". (foto: sport.ro)

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO