Elicopterul SMURD din Vestul tarii s-a stricat dupa numai o luna. A ramas la sol de la 1 ianuarie

10-01-2012 12:43


elicopter SMURD

Primul elicopter SMURD pentru judetele din Vest nu a zburat prea mult. Doar 16 interventii a avut pana s-a stricat, chiar de Anul Nou.

Din 1 ianuarie, elicopterul a ramas la sol pe baza SMURD de pe aeroportul din Arad. Pilotii au efectuat in prima zi a anului un zbor de verificare si au descoperit o defectiune.

”S-a constatat o defectiune tehnica, cauzata de uzura unei piese care a fost comandata deja. Sunt asteptati la Arad reprezentantii producatorului elicopterului pentru a face reparatiile necesare. Astfel de situati sunt inerente, mai ales ca aparatul de zbor nu era unul nou”, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad, Ramona Cretu.

Elicopterul a devenit operational la sfarsitul lunii noiembrie, cand la Arad au aterizat ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si cel al Sanatatii, Ladislau Ritli.

Elicopterul din clasa EC 135 a fost inainte al Ministerului Administratiei si Internelor, fiind atribuit pentru a deservi Vestul dupa ce a fost echipat cu tehnica medicala cu ajutorul donatiilor romanilor catre SMURD.

Aparatul de zbor deserveste judetele Arad, Timis, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara si Salaj.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO