Detinuti si jandarmi,cot la cot la actiuni de ecologizare.Cati aradeni au declarat razboi deseurilor

12-05-2012 16:16


let's do it arad

Aradenii au iesit in numar mare la iarba verde, insa de aceasta data nu pentru a face gratare, ci pentru a aduna ce au lasat in urma altii iesiti la picnic.

Campania “Let's Do It Romania!” a adunat aproape 1600 de voluntari la Arad, care au mers in judet pentru a participa la marea curatenie nationala. Vineri seara, doar o mie de persoane erau inscrise in actiunea de voluntariat, insa la intalnirile de astazi din Subcetate si Piata Avram Iancu s-au adunat mai multi aradeni care au declarat razboi deseurilor abandonate in natura.

 

Majoritatea participantilor au fost elevi, iar restul au fost membri ai unor asociatii, ONG-uri, firme sau institutii publice. Printre voluntari s-au numarat si 12 detinute din Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad, care au adunat deseurile de pe campurile aflate la iesira din Arad spre comuna Siria. Cot la cot cu detinutele au lucrat 35 de jandarmi si 50 de reprezentanti ai unei biserici neoprotestante.

 

Coordonatorul judetean al campaniei, Dan Paicu, a declarat ca au fost adunati peste 2.500 de saci cu gunoaie. S-a actionat in 24 locuri „inundate” de deseuri, indentificate mai ales in paduri si pe malurile Muresului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO