Cercetate penal la 8 si 11 ani. Doua fetite au fost luate de la parinti dupa ce au furat din gherete

13-08-2012 15:52


piata arad

Copii neglijati sau chiar abuzati de parinti? La aceasta intrebare urmeaza sa raspunda politistii, dupa ce au prins doua fetite, de numai 8 si 11 ani, furand din gherete aflate in Piata Obor din Arad.

Pana sa fie prinse in flagrant, copilele si-au umplut gentutele cu produse in valoare de 300 de lei. Desi pare de necrezut, avand in vedere varstele, cele doua copile sunt cercetate penal.

Prejudiciul a fost recuperat, dar pe numele celor doua fetite au fost intocmite acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Ele vor fi audiate in prezenta parintilor, dar avand sub 14 ani, cel mai probabil, solutia va fi de neincepere a urmaririi penale”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Ovidiu Liber.

Cei care ar putea sa plateasca sunt chiar parintii. Politisiti verifica daca acestia nu si-au obligat copilele sa fure. Intre timp, fetitele au fost luate din “grija” parinteasca si internate temporar intr-un centru de primire a minorilor.

Fetitele si parintii lor au fost inclusi intr-un program de consiliere, pentru a se preveni pe viitor astfel de comportamente”, a declarat purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad, Angelica Stana.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO