Cardul profesional, un instrument deocamdata inutil somerilor. Firmele nu au cititoare


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Luni 09 Septembrie 2013 14:33
Categorie: Arad
card profesional - sample

Dupa cardul de sanatate, autoritatile au mai inventat un instrument similar, care este dedicat celor aflati in cautarea unui loc de munca.

Este vorba de cardul profesional european, care in judetul Arad se elibereaza de o luna. Acesta ar urma sa inlocuiasca CV-urile clasice, pentru ca va include toate informatiile legate de experienta profesionala si locurile de munca anterioare, dar si alte date utile angajatorilor sau autoritatilor.

Pana acum, doar 23 de aradeni au cerut emiterea cardului si au intrat gratuit in posesia lui. Nici nu e de mirare ca somerii nu s-au inghesuit sa-l obtina, avand in vedere ca acest instrument este util doar daca agentii economici angajatori detin cititoare speciale, care costa in jur de 1.000 de lei.

La un interviu de angajare, persoana ar prezenta cardul, care ar fi scanat cu ajutorul unui dispozitiv, astfel ca pe ecranul computerului ar aparea toate datele de care angajatorul are nevoie pentru a evalua potentialul candidatului.

Pana acum, nicio firma nu s-a dotat cu astfel de terminale, conform unor surse din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad.

Oficial, reprezentantii institutiei spun insa ca deocamdata nu au date privind achizitia acestor terminale de catre agentii economici.

Mihaela Jude, purtator de cuvant AJOFM Arad: “Vom avea discutii cu angajatorii, pentru a promova acest card. Pana cand firmele vor detine terminale, cardul este util la ghiseele institutiei noastre, cu ajutorul acestuia fiind accesate rapid toate informatiile despre persoana aflata in somaj”.

Pana cand va fi utilizabil in Romania, cardul ar putea fi de folos celor care-si cauta un loc de munca in Uniunea Europeana, folosind la atestarea pregatirii profesionale.

Sursa: Pro TV

Dezastru la BACALAUREAT 2013 - sesiunea de toamna. 64.000 de tineri nu au niciun viitor
Varsta de pensionare ar putea fi prelungita din 2015. Femeile vor munci mai multi ani
Varsta de pensionare ar putea fi prelungita din 2015. Femeile vor munci mai multi ani
VIDEO PROTVPLUS.RO