5 elevi aradeni au iesit in strada sa-l sustina pe Arafat. Fortele de ordine, de trei ori mai multe

13-01-2012 12:20


protest arafat arad

O manifestare timida de sustinere in strada a lui Raed Arafat a fost organizata astazi de elevii din Arad.

Invitatia la un mars pro Raed Arafat a fost lansata pe retelele de socializare de catre Consiliul Judetean al Elevilor din Arad. Zeci de tineri au fost contactati personal si de liderii asociatiei, insa la intalnirea care a avut loc astazi in centrul orasului au ajuns doar cinci elevi. Chiar si acestia au fost luati imediat la intrebari de catre politisti si jandarmi, care i-a depasit numeric de trei ori.

Politistii i-au intrebat pe elevi daca s-au adunat pentru un protest, dar acestia au negat, mai ales ca se anuntasera pentru un mars de sustinere, nu pentru un protest. Insa nu le-au spus nici asta politistilor, decat jurnalistilor.

Cu toate acestea, tinerii au fost legitimati si filmati de catre fortele de ordine, asa ca nu au stat mai mult de 15 minute la locul de intalnire si au pornit “intr-o plimbare” care fusese anuntata pe internet ca un mars.

 

Plimbarea elevilor nu a durat nici ea decat cateva minute, pentru ca actiunea nu a fost deloc vizibila pentru trecatori, fiind foarte putini participanti. De altfel, ei erau urmariti de la distanta, prin centrul Aradului, de fortele de ordine.

 

Referitor la participarea redusa, unul dintre organizatori, Serban Neacsu, reprezentant al Consiliului Judetean al Elevilor, a spus ca este dezamagit.

“Am incercat sa facem o adunare a elevilor pentru ca SMURD este un subiect important, dar suntem dezamagiti de participarea redusa. Noi nu sustinem privatizarea SMURD, care mereu este acolo cand e nevoie si unde e nevoie”, a spus Necsa.

El a anuntat ca se va solicita o autorizatie pentru o alta actiune de sustinere a lui Arafat, care ar urma sa aiba loc saptamana viitoare, cu participarea unor asociatii civice din oras.

 

Referitor la supravegherea elevilor, puratorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce, afirma ca agentii au fost de fata “pentru a se asigura ca nu va fi tulburata ordinea si linistea publica”, iar tinerii au fost legitimati “conform procedurilor legale”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO