Geoana, Antonescu si Johannis au semnat "Parteneriatul pentru Timisoara"

Ultima actualizare: 24-10-2012 23:21
Mircea Geoana

La semnarea documentului au participat si primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, dar si liderul taranist Radu Sarbu. Prin acord, edilul Timisoarei il sprijina pe candidatul PSD la presedintie.

Ciuhandu a spus ca spera ca in 6 decembrie sa existe o guvernare noua, cu un premier care sa nu ii invrajbeasca pe romani.

La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca ar fi fost aplicata Proclamatia de la Timisoara "am fi fost departe acum", iar daca punctul 8 ar fi aplicat acum, cel care ar trebui sa iasa din politica ar fi Traian Basescu.

Proclamatia de la Timisoara a fost adoptata la data de 12 martie 1990. Cea mai cunoscuta cerere a documentului este punctul 8 (in care se cerea ca niciun fost membru al nomenclaturii Partidului Comunist Roman sau al Securitatii sa nu aiba dreptul de a detine functii publice pentru o perioada de 10 ani sau trei legislaturi consecutive, punand accent mai ales pe functia de presedinte).

La semnarea "Parteneriatul pentru Timisoara" au participat lideri ai PNL si PSD, intre care Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Radu Stroe, Ion Bazac, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu, Ilie Sarbu, Liviu Dragnea, dar si poetul Mircea Dinescu.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO