Cozi uriase la predarea sacilor cu buletinele de vot!

23-11-2009 00:00


Cine-a facut parte din comisiile electorale a avut o noapte mai lunga decat ceilalti romani. La patru dimineata, in Capitala presedintii sectiilor de vot inca stateau la cozi ca sa predea sacii cu buletine.


Agitatie mare la ora 04:00 in Bucuresti. La predarea buletinelor de vot, cozile se intindeau pe zeci de metri. Cei veniti cu sacii au spus ca au zabovit la intocmirea proceselor verbale, pentru ca acestea sa fie corecte. Cu putin timp inainte de ora 07:00, predarea voturilor era inca in plina desfasurare.

Si in Satu Mare, Casa de Cultura a Sindicatelor s-a dovedit prea mica, atunci cand au sosit delegatii de la cele 398 de sectii din judet. Toti cei care au ajuns duminica seara la sediul Biroului Electoral Judetean pentru predarea buletinelor de vot stiau ca abia tarziu vor putea pleca acasa.

Pana dimineata, reprezentantii sectiilor din judet au tot venit cu buletinele si procesele verbale. Unii au avut de parcurs distante de pana la 90 de kilometri. Multi nu erau la primele alegeri in aceasta calitate si isi asteptau linistiti randul.

Daca nimanui nu-i place sa stea la coada, un presedinte de comisie din Maramures a ales el insusi sa intarzie. Comisia electorala din Leordina a adus la Biroul Electoral Judetean din Baia Mare mai multe buletine de vot stampilate decat ar fi trebuit. Mai multe cu aproape 300. Ulterior s-a depus o contestatie, ce urmeaza sa fie solutionata de biroul sectiei de votare.

La Biroul Electoral Judetean Alba, primii care au intrat au fost presedintii sectiilor din Alba Iulia, dupa care a venit si randul celor din restul judetului. Oamenii n-au asteptat decat cateva zeci de minute, ca sa termine formalitatile ca la carte. In jurul orei 02:00, la rand mai erau totusi peste 200 de oameni si erau asteptati sa ajunga presedintii de la sectiile din zonele montane.

La Pitesti, in schimb, vremurile in care oamenii asteptau ore in sir la cozi uriase, indiferent de temperaturile de afara, par sa fi apus. Putin dupa miezul noptii, aproximativ 100 de delegati au ajuns la Biroul Electoral Judetean. Niciunul nu a asteptat mai mult de o ora si asta li s-a parut o binecuvantare dupa cele 18 ore de munca.

VIDEO PROTVPLUS.RO