Donald Trump: Americanii au de ales între „super-redresarea Trump și recesiunea Biden”

Ultima actualizare: 21-10-2020 20:22

Angajat într-un maraton electoral, președintele Donald Trump le spune americanilor că au de ales între „super-redresarea Trump și recesiunea Biden”.

În schimb, favoritul sondajelor este mai degrabă absent în aceste zile, spre dezamăgirea propriilor simpatizanți. Dovadă a mizei aflate în joc, dar și a radicalizării taberelor, este mobilizarea la urne. Au votat deja anticipat un sfert dintre toți alegătorii din 2016.

Donald Trump: „Am trecut hopul! Reapar locurile de muncă ceva de pomină! Vine vaccinul care pune capăt pandemiei. Gata, se termină! Revenim la viață normală! O să câștigam încă 4 ani la superba noastră Casă Albă!”

Deși planul era s-o aibă alături în Pennsylvania și pe Prima Doamnă, Melania Trump și-a anulat deplasarea, invocând o tuse persistentă, poate sechele ale recentei infectări cu Sars-Cov-2.

Aflat pe locul secund în sondaje, Donald Trump își intensifică atacurile la adresa rivalului său democrat.

Donald Trump: „Biden e dus... Nu știe pe ce lume e! Iar cei care îi conduc partidul sunt radicali, smintiți de extrema-stangă. Nu puteți lasă să se întâmple asta, sunt cele mai importante alegeri din istoria țării noastre.”

Mai mult, în loc de argumente în favoarea sa, Donald Trump a ajuns să-i atace chiar pe cei din propria administrație. Mai nou, îl insultă pe cel mai cunoscut epidemiolog din țară, doctorul Anthony Fauci, pentru că spune adevărul despre pandemie.

Ținta atacului este însă unul dintre cei mai respectați oameni din Statele Unite.

Donald Trump: „Tot ce-am zis e că Fauci nu e jucător de echipă. Dar asta e, el e democrat, ce să faci...”

Dr. Anthony Fauci: „E ca în "Nașul", nu e nimic personal, doar afaceri în ceea ce mă privește. Vreau doar să-mi fac treaba și să-i protejez pe americani.”

În timp ce Trump străbate neobosit America, adversarul său Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a luat o pauză în campanie, ceea ce a ridică semne de întrebare în legătură cu starea sănătăţii lui, dar şi cu strategia sa electorală. Chiar și susținătorii lui sunt nemulțumiți.

Cu 13 zile înaintea scrutinului, 36 de milioane de americani au votat deja anticipat, în condițiile în care, până pe 23 octombrie 2016, votaseră mai puțin de 6 milioane.

Foarte motivați, chiar îndârjiți din cazua prăpastiei dintre cele doua tabere, americanii stau cu orele la cozi, pe soare ori ploaie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO