Apeluri telefonice misterioase în ziua alegerilor din SUA. FBI a deschis o anchetă

Ultima actualizare: 03-11-2020 21:39
Telefon
StirilePROTV

FBI examinează o serie de apeluri telefonice misterioase, la care un robot îi îndeamnă pe americani să stea acasă în ziua alegerilor prezidențiale SUA 2020.

Informația a fost furnizată, marţi, de un responsabil al Ministerului securităţii interne.

Oficiali locali au tras semnale de alarmă în legătură cu cel puţin două astfel de campanii de apel automate, ale căror origine şi scop nu sunt clare.

Experţi contactaţi de Reuters s-au declarat contrariaţi de una din aceste campanii în care oamenilor li se cere să rămână în case, dar nu este menţionat în mod explicit mersul la vot, scrie Agerpres.

"Există oarece confuzie legat de această campanie", a admis Giulia Porter, vicepreşedinte al companiei RoboKiller, specializată în combaterea telemarketingului şi aşa-ziselor robocalls, apeluri telefonice automate preînregistrate.

Într-o înregistrare a unui astfel de apel, o voce feminină spune: "Bună ziua. Acesta apel este doar un test. Este timpul să staţi acasă. Staţi în siguranţă şi staţi acasă".

Potrivit Giuliei Porter, acest mesaj a fost transmis telefonic de câteva milioane de ori în ultimele 11 luni, dar abia marţi a ajuns să ocupe locurile 5-6 în clasamentul apelurilor tip spam.

Apelul este difuzat la un volum foarte ridicat, a mai menţionat Porter.

Americanii își votează pe 3 noiembrie noul președinte al Statelor Unite, într-un scrutin considerat deja istoric, după ce aproape 100 de milioane de locuitori și-au exprimat opțiunea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO