Orban: Vineri va avea loc depunerea candidaturii lui Iohannis la prezidenţiale

Ultima actualizare: 16-09-2019 15:16
Klaus Iohannis
Administraţia Prezidenţială

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că vineri va avea loc la Biroul Executiv Central (BEC) depunerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis la prezidenţiale.

"Biroul Executiv al PNL a decis ca în data de 20 septembrie să aibă loc depunerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al României, eveniment care va avea loc aproximativ în jurul orei 12,00 la Biroul Electoral Central", a declarat Orban, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a precizat că obiectivul PNL este strângerea a peste două milioane de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale şi şi-a exprimat optimismul legat de acest scop.

Anterior, surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că Iohannis îşi va depune, în 20 septembrie, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale.

Candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00. În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de srcutin al alegerilor prezidenţiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO