Dăncilă şi Paleologu, primii la depunerea candidaturii la prezidenţiale. Câte semnături au

Ultima actualizare: 19-09-2019 19:35

S-a dat startul cursei pentru cea mai înaltă funcţie în stat! Printre aplauze şi huiduieli, Viorica Dancilă a fost prima care şi-a depus candidatura.

Preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, şi liderul USR, Dan Barna, vor face asta vineri. În total, peste 20 de candidaţi şi-au anunţat intenţia de a ajunge la Palatul Cotroceni, însă strângerea de semnături le-a dat unora bătăi de cap. Mai au timp până duminică, atunci când se închide lista. Campania electorală începe oficial în 12 octombrie.

Viorica Dancilă şi-a deschis drumul spre Cotroceni, printre simpatizanţi şi contestatari strânşi laolaltă. Este primul candidat important înscris în cursa prezidenţială şi a venit la pachet cu aproape 1,5 milioane de semnături de susţinere.

Viorica Dancilă, candidat PSD: ”Nicio mamă din această țară să nu-i fie frică că nu-şi va primi salariul. Am convingerea că românii îşi doresc un altfel de preşedinte."

Cu mai puţin alai, dar cu acelaşi avânt electoral, a urmat candidatul PMP, Theodor Paleologu.

Preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, îşi va depune mâine candidatura, imediat după liderul USR, Dan Barna. Iar Mircea Diaconu, candidatul susţinut de ALDE şi de partidul lui Victor Ponta, se va înscrie sâmbătă, asemeni preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor.

Este prima dată când românii din diaspora vor putea vota prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale iar la urne vor beneficia de program prelungit.

Florin Mituletu Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente: ”Credeam că lucrurile vor sta mai bine din punct de vedere al numărului de înregistrări, acest lucru nu a fost pe măsura aşteptărilor, dar din fericire avem posibilitatea ca la secţiile de votare că cetăţenii să voteze vineri, sâmbătă, duminică."

Campania electorală începe oficial în 12 octombrie, iar Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 10 noiembrie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO