Alegeri prezidențiale 2019. Tăriceanu: „Este un deficit democratic grav”


Ultimul update: Duminica 10 Noiembrie 2019 20:12
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2019 11:14
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2019

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că aceste alegeri prezidenţiale s-au desfăşurat într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără dezbaterile necesare şi crede că acest lucru este un deficit democratic grav.

 

Tot el a mai spus că va propune modificarea legislaţiei astfel încât campania electorală să fie vizibilă din toate punctele de vedere, potrivit News.ro.

“Pentru prima oară în 30 de ani asistăm la nişte alegeri care practic au fost într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără ca să existe dezbaterile necesare în aşa fel încât alegătorii să poată să ia cunoştinţă de programul fiecărui candidat, să voteze apoi raţional, pe baza ofertei electorale făcute de fiecare. Este un deficit democratic grav din acest motiv şi am de gând să fac o propunere pentru modificarea legislaţiei electorale astfel încât campania electorală să fie una vizibilă din toate punctele de vedere în aşa fel încât alegătorii să poată să cunoască care este programul fiecărui candidat”, a afirmat Tăriceanu.

El spune că este bucuros că votul românilor din străinătate s-a desfăşurat în condiţii mult mai civilizate decât la alte alegeri.

“Am o o singură bucurie şi anume faptul că urmare a propunerilor pe care le-am făcut şi care au fost adoptate în legătură cu votul anticipat, pe mai multe zile, am văzut că s-a exercitat votul românilor în străinătate în condiţii mult mai civilizate, unii din ei direct, alţii prin corespondenţă şi mă bucură că s-a reuşit acest lucru, să revenim la o situaţie de normalitate care să dea posibilitatea tuturor alegătorilor să îşi exercită acest drept democratic, Păcat că au votat până acum atât de puţini, sper ca astăzi numărul celor care vor veni la vot la urnele din străinătate să fie în creştere”, a mai spus Tăriceanu la ieşirea de la secţia de votare.

El a precizat că aşteptările după votul de astăzi nu sunt foarte mari tocmai din cauza acestui deficit democratic înregistrat de ţara noastră.

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

Alegeri Prezidențiale 2019. Mobilizare în diaspora, în a treia zi de vot
Alegeri prezidenţiale 2019. LIVE UPDATE: Prezenţă record. Peste 8,5 milioane de români au votat deja
Alegeri prezidențiale 2019. Barna: „Un vot pentru viitor, sunt optimist de rezultat”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16