Alegeri prezidențiale 2019. Tăriceanu: „Este un deficit democratic grav”

Ultima actualizare: 10-11-2019 20:12

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că aceste alegeri prezidenţiale s-au desfăşurat într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără dezbaterile necesare şi crede că acest lucru este un deficit democratic grav.

 

Tot el a mai spus că va propune modificarea legislaţiei astfel încât campania electorală să fie vizibilă din toate punctele de vedere, potrivit News.ro.

“Pentru prima oară în 30 de ani asistăm la nişte alegeri care practic au fost într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără ca să existe dezbaterile necesare în aşa fel încât alegătorii să poată să ia cunoştinţă de programul fiecărui candidat, să voteze apoi raţional, pe baza ofertei electorale făcute de fiecare. Este un deficit democratic grav din acest motiv şi am de gând să fac o propunere pentru modificarea legislaţiei electorale astfel încât campania electorală să fie una vizibilă din toate punctele de vedere în aşa fel încât alegătorii să poată să cunoască care este programul fiecărui candidat”, a afirmat Tăriceanu.

El spune că este bucuros că votul românilor din străinătate s-a desfăşurat în condiţii mult mai civilizate decât la alte alegeri.

“Am o o singură bucurie şi anume faptul că urmare a propunerilor pe care le-am făcut şi care au fost adoptate în legătură cu votul anticipat, pe mai multe zile, am văzut că s-a exercitat votul românilor în străinătate în condiţii mult mai civilizate, unii din ei direct, alţii prin corespondenţă şi mă bucură că s-a reuşit acest lucru, să revenim la o situaţie de normalitate care să dea posibilitatea tuturor alegătorilor să îşi exercită acest drept democratic, Păcat că au votat până acum atât de puţini, sper ca astăzi numărul celor care vor veni la vot la urnele din străinătate să fie în creştere”, a mai spus Tăriceanu la ieşirea de la secţia de votare.

El a precizat că aşteptările după votul de astăzi nu sunt foarte mari tocmai din cauza acestui deficit democratic înregistrat de ţara noastră.

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO