Alegeri prezidențiale 2019. Campania electorală s-a încheiat

Ultima actualizare: 09-11-2019 08:39
Alegeri prezidentiale 2019
iStock

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, care a început pe 12 octombrie, s-a încheiat sâmbătă, la ora 7,00.

 

După încheierea campaniei electorale, se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.

În ziua votării, este interzisă prezentarea sondajelor de opinie realizate la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării.

La aceste alegeri s-au înscris 14 candidaţi.

Votul pentru românii din străinătate a început vineri, aceştia având la dispoziţie trei zile pentru a-şi exprima opţiunea. La aceste alegeri s-a putut vota şi prin corespondenţă. Potrivit portalului oficial www.votstrainatate.ro, 43.003 de români stabiliţi în străinătate au ales această variantă.

Duminică, în ţară, vor fi deschise 18.748 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale.

Dacă niciunul dintre candidaţi nu va avea majoritate de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, va fi organizat al doilea tur de scrutin, în 24 noiembrie, între primii doi clasaţi. Scrutinul va fi câştigat de candidatul care obţine cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. Mandatul şefului statului este de cinci ani.

Campania electorală pentru cel de-al doilea scrutin va începe pe 15 noiembrie şi se va încheia pe 23 noiembrie, ora 7,00.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO