"Bine, mai, Victor, pentru asta am luat noi bataie la mineriada?". Momentul povestit de mama lui Ponta dupa promovarea fiului

13-11-2014 12:49


Cornelia Naum

Exista episoade in cariera politicienilor care raman in memoria publicului. Intamplarile de mai jos, a caror protagonisti sunt candidatii la alegerile prezidentiale Victor Ponta si Klaus Iohannis, sunt doua dintre acestea.

Digi 24 a realizat doua documentare-portret, in care sunt prezentati cei doi candidati ramasi in joc pentru functia de presedinte al Romaniei. Copilarie, adolescenta, propulsarea pe scena politica - toate aceste momente au fost disecate, insotite de imagini de arhiva, nemaivazute pana acum.

Daca Victor Ponta este descris drept un adolescent mereu in centrul atentiei, cu mult prieteni si un anturaj gata sa-l urmeze in orice activitate, Klaus Iohannis era tanarul timid si retras, care iubea cartea si plimbarile cu bicicleta in natura, alaturi de familie.

Episoadele de mai jos au ramas pana acum secrete publicului larg. Si asta pentru ca s-au intamplat in cercuri restranse. 

"Bine, mai Victor, pentru asta am luat noi bataie"?

Cornelia Naum, mama candidatului PSD la presedintie, a povestit printre lacrimi cum au "luat-o pe spinare" si ea, si Victor Ponta in timpul Mineriadei din 1990. 11 ani mai tarziu, in 4 aprilie 2001, sprijinit de mentorul Adrian Nastase, Victor Ponta era numit in functia de sef al Corpului de Control al Guvernului condus de PSD, functie pe care a pastrat-o pana in 2004.

"A venit sa-si cumpere 3 costume. 'Da ce-ti trebuie atatea costume? 'Pai, uite, va trebui sa fiu imbracat tot timpul oficial pentru ca mi s-a oferit sa lucrez ca sef al Corpului de Control'. Si atunci eu l-am intrebat: 'Bine, mai Victor, si de aia am mancat noi bataie pe 13 iunie?' 'Au fost singurii care mi-au dat o sansa'", a povestit Cornelia Naum.

De aici cariera lui Victor Ponta a cunoscut o ascensiune fulminanta. Sprijinit mereu de mentorul Nastase, a fost, pe rand, pesedinte al tinerelului social-democrat, vice-presedinte PSD, presedinte PSD, prim-ministru si acum candidat la prima functie in stat.

"Numai Fidel Castro a avut un procentaj din asta, de-a dreptul suspect pentru o democratie"

Paul-Jurgen Porr, pesedintele F.D.G.R., a mentionat, pe de alta parte, un episond amuzant care s-a petrecut in 2004, atunci cand Klaus Iohannis castiga al doilea mandat de primar al Sibiului.

"Tin minte ca atunci cand l-am sunat seara, eram tot la Cluj inca, si l-am sunat sa-l felicit si i-am spus ca numai Fidel Castro a avut un procentaj din asta, de-a dreptul suspect pentru o democratie", si-a amintit, razand, presedintele F.D.G.R.

Klaus Iohannis este primar al municipiului Sibiu inca din 2000, atunci cand, asa cum singur a marturisit, nici macar el nu se astepta la un scor favorabil. Iar sibienii au prins imediat drag de omul politic discret si rigid, "care zambeste putin", dar care le-a transformat orasul in capitala europeana. Drept urmare, i-au incredintat nu mai putin de trei mandate in scaunul de primar.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO