Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au atacat in direct. Replicile candidatilor, de la "trafic de copii" la "stapan de sclavi"

Ultima actualizare: 14-11-2014 06:42
Klaus Iohannis, Victor Ponta

Liderul ACL Klaus Iohannis i-a solicitat, marti, premierului Victor Ponta, la dezbaterea de la Realitatea TV, sa isi ceara scuze, in numele echipei sale.

Motivul a fost ca l-a facut vanzator de copii si traficant de organe, Ponta raspuzand ca el nu a vorbit niciodata de Iohannis in campanie. Ponta a venit in studio cu gazeta de campanie a ACL, pe care a aratat-o camerelor de luat vederi si de unde a citit doua titluri care faceau referire la el si la sotia sa.

"Eu va intreb doar, fiind sotia mea aici in studio, daca puteti sa-i cereti scuze, ca nu are saraca nicio vina pentru toate aceaste mizerii pe care colegii dumneavoastra le-au scris, ca scrie ACL aici", a spus Ponta.

"Imediat dupa ce dumneavoastra va cereti scuze in numele echipei dumneavoastra ca m-ati facut vanzator de copii", i-a replicat Iohannis. Ponta l-a intrerupt pe interlocutorul sau, spunandu-i ca niciodata nu l-a definit in acest fel. "Eu? Niciodata nu v-am facut...", a spus Ponta. „Nu. Echipa dumneavoastra. E aici de fata cine m-a facut vanzator de copii si traficant de organe", a subliniat Iohannis.

"Eu niciodata nu v-am facut. Nu am zis niciodata despre dumneavoastra. Eu nu am vorbit de dumneavoastra in campanie", a insistat Ponta. "Ati facut cea mai mizerabila campanie care s-a vazut vreodata in Romania si daca va insusiti, atunci si eu cu siguranta o sa-mi insusesc cele afirmate si ne cerem scuze reciproc daca suntem domni", a spus, la randul sau, Klaus Iohannis.

El a continuat, cerandu-si scuze, spre deosebire de Ponta, care a evitat sa faca acest gest. "Eu, fata de dumneavoastra si fata de doamna de fata, daca am gresit cu ceva, imi cer scuze in public. Daca in aceasta campanie am lezat pe cineva prin afirmatii pe care le-am facut eu, daca aceste afirmatii au fost false, eu imi cer scueze pentru aceste afirmatii", a afirmat prezidentiabilul ACL. "Va multumesc", a spus Ponta, fara a-si cere si el scuze.

Pe de alta parte, Ponta a venit la emisiune cu o biblie, pe care a aratat-o camerelor de luat vederi. "Domnule Iohannis, am o biblie langa mine. E a tuturor crestinilor. Eu nu am trimis nicio echipa nicaieri", a argumentat Ponta, raspunzand astfel unor acuze facute, anterior, de Iohannis, potrivit carora ar fi trimis o echipa TV care sa-i filmeze parintii la locuinta lor.

Citeste si: DEZBATERE IOHANNIS - PONTA. Replici dure, acuzatii si planurile pentru Romania ale celor doi candidati la Presedintie

- "Nu sunteti stapan de sclavi" - "Cine va credeti?"

Iohannis a sustinut ca in comisia care se ocupa de revizuirea Constitutiei s-a discutat despre chestiunea votului electronic si prin corespondenta, mentionand ca PSD a fost "ferm si total" impotriva introducerii acestui concept in procesul de revizuire. "Cine v-a spus lucrul asta ca, nefiind parlamentar, nu ati facut parte din comisie?", l-a intrerupt Ponta pe Iohannis, abrupt.

"Domnule Ponta, pot sa va rog sa nu ma mai intrerupeti", i-a raspuns Iohannis, cu un ton apasat. "Nu e nevoie sa ridicati tonul la mine", s-a repliat Ponta. "Este posibil sa nu ma mai intrerupeti? Va rog mult", a adaugat Iohannis. Ponta i-a replicat, in schimb, ca difuzeaza informatii false si a trecut la o serie de atacuri la persoana, care nu aveau legatura cu subiectul discutiei.

"Domnu’ Iohannis, noi nu suntem slugile dumneavostra. Nu suntem slugile dumneavoastra aici prin Romania. Eu va intreb de unde stiti ce ati afirmat. Doar nu sunteti vreun stapan de sclavi in Romania, pe aici. V-am intrebat politicos de unde stiti. Doar nu sunteti parlamentar, de unde stiti?", a adaugat Ponta.

El a continuat pe acelasi ton: "As vrea totusi un pic mai mult respect. Cand ati fost la mine in birou erati foarte umil si respectuos". "Sa fiti ala de la mine din birou, cuminte. Cuminte si calm", a adaugat Ponta, emfatic. Iohannis a raspuns, intrebandu-l pe Ponta cine se crede. "Domnule Ponta, dumneavoastra cine va credeti in aceasta confruntare?". "Nu e nevoie sa ma jigniti", s-a repliat Ponta.

"In Palatul Victoria aveti biroul dumneavostra. Aici biroul este tara. Asa ca v-as ruga un minim respect, daca cumva il mai aveti. Daca il aveti, eu va rog acum foarte politicos sa nu ma mai intrerupeti atunci cand imi expun eu partea mea de raspuns, daca este posibil. Daca nu este posibil, putem sa facem ca si aseara: eu plec, dumneavostra va spuneti toata vorbaria", a spus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO