ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Sondaj intre cele doua tururi. Care este diferenta de voturi intre Ponta si Iohannis

Ultima actualizare: 14-11-2014 06:42
Victor Ponta si Klaus Iohannis

Un sondaj pre-electoral realizat intre 7 si 9 octombrie indica prefererintele alegatorilor inainte de runda decisiva a alegerilor prezidentiale

Un sondaj realizat de CURS – Avangarde pentru Televiziunea Romana in perioada 7-9 noiembrie arata ca Victor Ponta este pe primul loc in preferintele electoratului pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, fiind cotat cu 54% din intentiile de vot. Klaus Iohannis este cotat cu 46% din intentiile de vot, potrivit HotNews.

Este vorba de un sondaj de calibrare, cu o marja de eroare de +/-2,2% la un nivel de incredere de 95%. Volumul esantionului este de .2000 respondenti cu varste de peste 18 ani. Sondajul CURS-Avangarde a fost realizat fata in fata, la domiciliul repondentilor.

Vezi aici rezultatele sondajelor dinaintea primului tur

Potrivit aceleiasi cercetari sociologice, 57% dintre cei chestionati afirma ca ar vota cu siguranta la al doilea tur al alegerilor prezidentiale, o cincime spus ca probabil vor vota, 16% nu s-au ecis daca voteaza sau nu, 3% sustin ca cel mai probabil nu vor merge la urne iar 4% sunt siguri ca nu vor vota.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO