Contestatiile fata de candidatura lui Ponta la alegerile prezidentiale, respinse de Curtea Constitutionala

ponta

Curtea Constitutionala a respins, duminica seara, cele doua contestatii fata de candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Judecatorii CC au dezbatut contestatiile incepand cu ora 21.00 si au decis, dupa cateva zeci de minute, sa le respinga.Curtea precizeaza, intr-un comunicat, ca deciziile de respingere a contestatiilor au fost luate cu unanimitate de voturi.

CC mai precizeaza, despre contestatii, ca acestea au fost depuse de Marin Duta si Robert Dragomirescu si au vizat "inregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la functia de Presedinte al Romaniei". Hotararile Curtii sunt definitive si se comunica Biroului Electoral Central.

"Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul hotararilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", mai arata CC.

Citeste si: Calin Popescu Tariceanu si-a depus candidatura la BEC, dar ca independent. Cate semnaturi a reusit sa stranga liberalul

Citește și
basescu
Basescu, dupa lansarea lui Ponta pe Arena Nationala: "Va fi vai de noi cu un presedinte ca Ponta, Kim Jong-Un"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Victor Ponta, intrebat daca a fost ofiter acoperit: "Daca as fi fost, trebuia sa va spun tot, nu?"

Inaintea dezbaterii contestatiilor, presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a declarat ca nu-si aminteste ca vreo astfel de contestatie inaintata CC sa fi fost admisa, insa trebuie judecate toate.

"Verificam toate contestatiile", a spus presedintele Curtii Constitutionale (CC), la intrarea in sediul institutiei.

Zegrean a explicat ca o contestatie de acest fel inaintata CC trebuie dezbatuta chiar daca in ea nu sunt reclamate aspecte ce tin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Cele doua contestatii fata de candidatura lui Ponta au fost depuse, sambata seara, de "doua persoane fizice, in nume propriu", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Conform Legii nr. 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, CC solutioneaza astfel de contestatii in termen de cel mult doua zile de la inregistrarea lor. Hotararile Curtii sunt definitive, se comunica de indata Biroului Electoral Central si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de inregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidentiale.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Ponta:
Ponta: "Traian Basescu a fost ofiter al Securitatii, dar romanii l-au votat"

Presedintele Traian Basescu a fost ofiter al Securitatii, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, adaugand ca acesta a fost unul dintre motivele pentru care nu l-a votat pe Basescu pentru functia de presedinte al Romaniei.

Basescu, dupa lansarea lui Ponta pe Arena Nationala:
Basescu, dupa lansarea lui Ponta pe Arena Nationala: "Va fi vai de noi cu un presedinte ca Ponta, Kim Jong-Un"

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, despre lansarea candidaturii lui Victor Ponta, in urma cu o zi, pe Arena Nationala, ca "aces om si-a pierdut cumpatul si controlul" si ca "va fi vai de noi cu un presedinte ca Ponta, Kim Jong-Un".

"Am curajul si credinta sa fiu presedintele romanilor". Victor Ponta si-a lansat candidatura, de ziua lui, pe National Arena

In ziua in care implineste 42 de ani, Liderul PSD, Victor Ponta si-a lansat candidatura la sefia tarii pe arena nationala.

Recomandări
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.