ALEGERI PREZINDENTIALE 2014. Teodor Melescanu a verificat la Munchen masurile pentru fluidizarea votului in turul II

Ultima actualizare: 18-11-2014 06:47
Romani care asteapta sa voteze in Munchen

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a facut, sambata, o vizita de lucru la Munchen, pentru evaluarea modului in care sunt aplicate masurile vizand fluidizarea procesului de votare in turul II.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Potrivit unui comunicat transmis de MAE, Teodor Melescanu a facut aceasta vizita de lucru la Munchen, in Germania, "in vederea evaluarii modului in care sunt aplicate masurile decise de MAE si care tin de competentele sale pentru fluidizarea procesului de votare in turul doi al alegerilor pentru Presedintele Romaniei care are loc pe 16 noiembrie".

Ministrul Melescanu a avut o intrevedere cu ambasadorul Romaniei in Germania, Lazar Comanescu, si cu consulii generali ai Romaniei de la Munchen si Bonn.  "In cadrul intrevederii au fost discutate masuri pentru eficientizarea si fluidizarea procesului de electoral in cadrul celor 5 sectii de votare organizate pe teritoriul Germaniei. Consulul General al Romaniei la Munchen, Anton Niculescu, a prezentat demersurile intreprinse de Consulatul General la Munchen in vederea fluidizarii procesului electoral, si anume: suplimentarea numarului de stampile si cabine pana la limita maxima, stabilirea unui flux unic cu intrare si iesire separate pentru sectia de votare, stabilirea unui parteneriat solid cu Politia bavareza pentru asigurarea normelor de securitate necesare, organizarea unei echipe de 30 de voluntari cu rol cheie in comunicarea cu cetatenii si distribuirea declaratiilor pe proprie raspundere", se arata in comunicatul MAE.

Totodata, Teodor Melescanu a avut o discutie cu parlamentarul federal Bernd Fabritius, presedinte al Uniunii Sasilor Transilvaneni din Germania, ministrul de Externe folosind acest prilej pentru a face un apel la cetatenii romani care vor vota in Germania de a se prezenta din timp la vot si a folosi toata perioada de 14 ore alocata votarii.

Ministrul Melescanu, a subliniat, de asemenea, ca MAE "a luat toate masurile care tin de competentele sale legale pentru asigurarea unor conditii bune pentru exercitarea dreptului de vot in strainatate de catre cetatenii romani la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale", se mentioneaza in comunicat.

"In acest sens, l-a asigurat pe deputatul in Parlamentul Federal ca infrastructura misiunilor diplomatice si consulare unde s-au amenajat sectii de votare este pregatita cu personalul de sprijin si cu logistica necesara pentru a putea raspunde exigentelor unui proces electoral fluent in conditii de legalitate, corectitudine si neutralitate", precizeaza sursa citata.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO