Elena Udrea, Theodor Paleologu si Remus Cernea au pierdut alegerile. Ce mesaje de "adio" au transmis cei 3 candidati
Candidatii independenti Elena Udrea, Theodor Paleologu si Remus Cernea, care au candidat pentru un mandat de deputat in Capitala, au pierdut alegerile.
Potrivit datelor BEC, citate de News.ro, in Capitala, candidatii independenti Elena Udrea, Theodor Paleologu si Remus Cernea nu au atins pragul necesar de voturi.
Cele mai multe voturi, 8.278, le-a obtinut Theodor Paleologu, urmat de Remus Cernea, cu 4.260, iar Elena Udrea a obtinut doar 3.154 de voturi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Udrea, despre esecul in alegeri: Probabil ca multi nu au vrut sa isi riste votul si au optat pentru PMP
Elena Udrea a declarat, luni, ca motivele esecului sau in alegeri sunt legate de ”problemele” pe care le are si de faptul ca sustinatorii sai probabil nu au vrut sa isi riste votul si au optat pentru PMP, ceea ce este foarte bine.”Eu, din punctul de vedere al campaniei, cred ca am dat toate mesajele, cat s-a putut ca si candidat independent. Probabil ca multi nu au vrut sa isi riste votul intre PMP si Elena Udrea si au votat PMP, ceee ce e foarte bine”, a afirmat Udrea.
Ea a adaugat ca, probabil, si ”problemele” pe care le-a avut si inca le are i-au determinat pe unii dintre sustinatorii sai sa nu o voteze.
Elena Udrea a facut declaratiile la sosirea la instanta suprema, unde a venit pentru judecarea dosarului ”Gala Bute”.
Toader Paleologu: Voi continua sa fiu o voce a liberalismului clasic
La randul sau, Toader Paleologu a multumit intr-un mesaj postat pe Facebook celor care l-au votat si a promis ca va continua sa fie "o voce a liberalismului clasic"."Multumesc din toata inima celor 8278 de bucuresteni care mi-au acordat votul lor. Le multumesc voluntarilor care au impartit fluturasi si au promovat pe internet candidatura mea. Voi continua sa fiu o voce a liberalismului clasic si conservatorismului moderat in spatiul public romanesc.
Casa Paleologu isi va continua intr-un ritm inca si mai sustinut activitatea de educatie alternativa si de necesara limpezire a ideilor. Desigur, rezultatul este deceptionant, dar si in 2000 a fost la fel: victorie zdrobitoare a stingii. Vom supravietui si de data asta." - a scris Paleologu pe reteaua de socializare.
Remus Cernea: Drumul meu in politica din Romania se opreste, cel putin pentru moment
Remus Cernea si-am luat ramas bun de la parlament si de la politica romaneasca - cel putin pe moment, dupa cum a precizat chiar el pe Facebook."Drumul meu in politica din Romania se opreste, cel putin pentru moment, aici. Voi continua sa imi sustin valorile si cauzele dar intr-un alt context. Daca mi se va cere sa revin in politica, daca va exista o sustinere din partea cetatenilor pentru acest lucru si daca voi simti ca, la un moment dat, va exista o cale pentru a-mi servi in continuare tara ca om politic, o voi face cu aceeasi determinare si dedicatie.
Deocamdata, pentru urmatorii cativa ani, voi fi in afara parlamentului iar parghiile mele de influentare a mersului lucrurilor in tara, realist vorbind, se ingusteaza substantial dupa acest vot.
Pagina mea de facebook va fi, in continuare, o platforma de promovare a valorilor democratice ale societatii deschise si un spatiu al dialogului pe care mi-l doresc a fi unul decent si, pe cat posibil, lipsit de atacuri la persoana.
Va doresc toate cele bune tuturor!"
Ca sa castige mandatul, cei 3 candidati independenti ar fi avut nevoie de aproximativ 25.000 de voturi, reprezentand coeficientul de circumscriptie al municipiului Bucuresti.
Potrivit datelor centralizate de BEC, in Capitala s-au prezentat la vot 738.539 de alegatori.
Coeficientul este calculat in functie de numarul de voturi valabil exprimate, astfel incat pragul efectiv ar urma sa scada, insa aceste date vor fi prezentate dupa predarea efectiva a proceselor-verbale din sectii.
La un numar de 738.539 de voturi, coeficientul este insa 25.466, reprezentand numarul minim de voturi necesar pentru un mandat de deputat in Capitala (coeficientul este calculat prin impartirea numarului de voturi valabil exprimate la numarul de mandate repartizate fiecarei circumscriptii).
Sursa: News.ro, Pro TV
Etichete: elena udrea, alegeri parlamentare, theodor paleologu, Remus Cernea,
Dată publicare:
12-12-2016 09:22