Averile candidatilor la alegerile parlamentare. Neurochirugul Leon Danaila, fara apartamente, terenuri sau masini

Ultima actualizare: 09-11-2016 00:33

 Candidatii pentru Parlamentul Romaniei si-au depus declaratiile de avere. Unii au avut ce scrie, altii au lasat multe spatii goale.

Fara casa ori masina, neurochirurgul Leon Danaila, de pilda, are doar un depozit de 70 de mii de lei. Nicusor Dan si-a trecut un teren la Predeal si un credit imobiliar de 73 mii lei. Iar Gabriel Petrea a declarat daruri de nunta si botez de peste 100 de mii de euro.

Neurochirurgul Leon Danaila, cel care deschide lista Senatului pentru Partidul Liberal, nu detine apartamente, terenuri sau masini. Are un depozit de 70 mii lei, iar din activitatea sa de medic specialist si om de stiinta obtine anual peste 120 de mii lei.

Alina Gorghiu, sefa PNL, candideaza la Senat in judetul Timis. A declarat un teren extravilan la Mogosoaia si o casa de locuit de 125 metri patrati. Sotul Alinei Gorghiu are insa apartament, un Audi Q7, bijuterii si ceasuri de peste 83 de mii de euro. Alina Gorghiu si-a imprumutat partidul cu 45 mii de lei.

Nicusor Dan, cel care deschide lista USR la Senat in Capitala, are, potrivit declaratiei sale de avere, un Citroen de 30 de ani si un credit de 73 mii de euro. Are un teren in Predeal, a primit donatii pentru activitatea sa sociologica si are venituri anuale de aproape 30 de mii de lei de la Institutul de Matematica al Academiei Romane.

Cosette Paula Chichirau, care candideaza din partea USR pentru un loc la camera Deputatilor la Iasi, are un apartament pe o strada din Cambridge, Statele Unite, pe care il inchiriaza cu 18 mii de dolari. Detine active financiare de 240 de mii de dolari, dar si un credit de peste 200 mii de dolari.

Liviu Dragnea, care candideaza la Teleorman pentru un fotoliu de deputat, are un teren intravilan in Turnu Magurele, unde detine si un apartament, dar si spatii comerciale de peste 1500 metri patrati, din care castiga 60 de mii de lei anual din chirii. Presedintele PSD a declarat plasamente de 80 de mii de euro si de 460 de mii de lei.

Cel care deschide lista de deputati PSD la Bucuresti, Gabriel Petrea, a declarat 3 terenuri, 2 apartamente in Capitala, dar si daruri de nunta care insumeaza peste 100 de mii de euro.

Calin Popescu Tariceanu candideaza pentru un loc de senator din partea ALDE si a trecut in declaratia de avere 2 terenuri la Snagov, 4 apartamente, din care 3 sunt in Bucuresti. O casa de vacanta de peste 450 metri patrati la Snagov, 8 autoturisme si active financiare de peste 400 de mii de euro.

Candidatul PMP pentru Senat Traian Basescu are 2 terenuri extravilane, un apartament si 2 masini. Un Duster si un Ford BMax, ambele cumparate in mandatul de presedinte. In declaratia sa de avere se regasesc si bijuterii, ceasuri si tablouri de aproape 100 de mii de euro. Fostul presedinte primeste lunar o pensie de aproape 3 mii de lei si o indemnizatie de 9 mii de lei. Intre timp, a recuperat o datorie de peste o jumatate de milion de lei de la fiica sa cea mare, Ioana.

Elena Udrea, candidat independent la camera deputatilor a declarat 4 terenuri in Bucuresti, 4 terenuri agricole. Imparte o cladire de 635 de metri patrati cu fostul sot, Dorin Cocos. Are 2 masini, un Fiat si un Mercedes, dar si bijuterii sau aur in valoare de 100 de mii de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO