Surse PNL: Alina Gorghiu a vrut sa demisioneze, insa liderii din judete ar fi convins-o sa ramana in functie pana la congres

11-12-2016 23:05


Surse PNL: Alina Gorghiu a vrut sa demisioneze, in...
Surse PNL: Alina Gorghiu isi va anunta demisia lun...

Rezultatul slab obtinut de PNL in alegeri va duce la o noua schimbare a conducerii partidului, la nici doi ani dupa ce Alina Gorghiu a devenit presedinte.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru News.ro ca Alina Gorghiu a vrut sa isi dea demisia din furntea partidului in noaptea de duminica spre luni, in urma rezultatelor slabe obtinute de formatiunea liberala la alegerile parlamentare. Acelasi lucru a intentionat sa faca, potrivit surselor citate, si secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Majoritatea presedintilor de organizatii judetene ai PNL au refuzat insa sa accepte demisia celor doi, recomandandu-le sa ramana in functie pana la congresul de anul viitor al partidului. ”Cel mai probabil o sa ramanem in formula actuala pana la congres”, a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL prezenti la discutii.

Mai multi lideri de organizatii PNL au declarat public dumica seara, dupa inchiderea urnelor, ca se impune demisia actualei conduceri a partidului si alegerea cat mai grabnica a unor noi lideri.

Primul lider de organizatie PNL care a cerut demisia actualei conduceri a fost presedintele PNL Timis, Nicolae Robu. El a declarat duminica seara, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca la nivelul partidului trebuie sa fie organizate ”alegeri cat mai repede” si ca pana atunci ”cineva trebuie sa joace rolul de presedinte”.

Si presedintele PNL Calarasi, Raducu Filipescu, a declarat ca alegerile interne in partid sunt ”absolut necesare” dupa scrutinul de duminica, el spunand ca in PNL ”se impune neaparat o analiza serioasa si eventual o conducere reformata, care sa preia partidul sa-l organizeze si sa-l puna pe sine”, ca deocamdata liberalii sunt ”sariti de pe sina”. Filipescu a declarat pentru News.ro ca liberalii trebuie sa traga ”o linie” si sa socoteasca ”ce au de facut in continuare si cu cine”.

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, isi va anunta oficial demisia luni dimineata, ca urmare a rezultatului slab obtinut de liberali la alegerile parlamentare, afirma surse din partid. Potrivit exit-poll-urilor, PNL are sub 22% din voturi atat la Camera cat si la Senat.

Intre timp, liberalii fac o numaratoare paralela a voturilor, iar vestile nu sunt deloc bune, rezultatele fiind, se pare, mai slabe decat cele din sondajele la iesirea de la urne. Liderii PNL spun ca mobilizarea a fost slaba in Ardeal, dar si ca primarii din mediul rural "s-au vazut cu sacii in caruta" si nu s-au mai implicat. Insa presedintele partidului nu a vorbit oficial despre aceste lucruri si abia luni va veni cu o declaratie oficial despre rezultatele acestui scrutin.

Tot neoficial, exista voci in PNL care cer demisii - si nu doar cea a Alinei Gorghiu, ci a intregii conducerii. Maine, cel mai probabil, Gorghiu isi va depune demisia, dat fiind ca s-a angajat ca daca nu va face un scor de cel putin 30% isi va da demisia.

La aflarea rezultatului alegerilor, Gorghiu a declarat: "Eu as vrea sa discutam la momentul la care vor fi finalizate rezultatele despre ce putem face mai departe. In acest moment nu vreau sa discut despre rezultate partiale mai mult decat am facut-o deja si cred ca puteti sa intelegeti ca rezultatele se discuta atunci cand se trage linie si vezi ultimul proces verbal inregistrat pentru ca asa este firesc. Eu cred ca scorul va fi unul bun pentru PNL".

Liderul liberalilor a sustinut ca alegerile se pierd atunci cand "tragi linie". "In acest moment este in plin proces de numarare si PNL si ceilalti competitori electorali. In momentul in care aceste alegeri vor fi transate inseamna ca am avut ultima data din ultimul catun, din ultima sectie de vot din Romania sau din diaspora, atunci voi veni in fata dvs si va voi da absolut toate declaratiile despre posibilitatea de a face sau nu o majoritate, despre ce se intampla cu PNL, care este strategia pe care o vom adopta, dar sigur vor fi multe evenimente politice in viitorul apropiat - sedinte de birouri politice, discutii cu candidatul de prim-ministru, cu cei care vor intra in Parlament, isi va intra presedintele in rolul constitutional care probabil va face intr-un interval de timp scurt dupa rezultatul oficial al alegerilor consultari cu partidele politice, asa cum spune Constitutia. Sunt multe etape care din punct de vedere constitutional o sa le ardem in viitorul apropiat", a aratat liderul PNL.

VIDEO PROTVPLUS.RO