Secție de votare amenajată într-un bar din Botoșani. Cum a fost posibil

06-12-2020 11:45


Secție de votare amenajată într-un bar din Botoșani. Cum a fost posibil

Una din secțiile de votare dintr-o comună botoșăneană a fost organizată într-un bar, pentru că școala se află în reabilitare.

 

Autoritățile din județul Botoșani au aprobat organizarea unei secții de votare într-un bar din satul Lunca, comuna Vârfu Câmpului, pentru că singura școală din localitate se află în reabilitare, iar cei din primărie au trebuit să caute o variantă de compromis, scrie Monitorul de Botoșani.

 

Știrile PRO TV vă oferă în timp real prezența la vot și cele mai importante informații ale zilei.

 

Așa au ajuns să apeleze la un întreprinzător local, care deține un magazin mixt și un bar, acesta din urmă fiind închis în ultimele luni, din cauza pandemiei.

Situația a fost comunicată la Autoritatea Electorală Permanentă, dar și la Prefectură, care au considerat că sunt întrunite condițiile pentru amenajarea secției de votare.

 

Peste 530 de oameni vor vota la secția din bar

 

Spațiul a fost preluat de Primăria Vârfu Câmpului printr-un contract de comodat, iar secția de votare 406 a fost amenajată în spațiul care altă dată găzduia barul, măsura fiind una provizorie.

Prin urmare, cei 536 de cetățeni cu drept de vot din sat, care vor dori să-și exprime votul în cursul zilei de astăzi, vor trebui să meargă la barul cu pricina, aici fiind amenajate și cele trei cabine de vot.

 

Sursa: Monitorul de Botoşani


VIDEO PROTVPLUS.RO