Rezultate alegeri locale 2020 Craiova. Lia-Olguţa Vasilescu câştigă un nou mandat

Ultima actualizare: 27-09-2020 21:20
alegeri
Pro TV

Lia-Olguţa Vasilescu câştigă un nou mandat la primăria Craiova, potrivit primelor rezultate. 

UPDATE 21:00 Au fost anunţate rezultatele exit-poll la Craiova. Pe primul loc este Vasilescu Lia-Olguţa, PSD, cu 34.5%. Pe locul s-a clasat Giugea Nicolae, PNL, cu 29.0%, urmat de fostul primar Antonie Solomon, Partidul Ecologist Român, cu 17.6%

Primele rezultate ale alegerilor locale din 27 septembrie 2020 pentru primăria Craiova vor fi anunţate duminică, după ora 21:00, când se închid urnele în toată România.

Aici afli prima dată cine a câştigat alegerile locale 2020 pentru primăria Craiova. Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru primăria Craiova vor fi anunţate duminică 27 septembrie, după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Cine candidează în 2020 la primăria Craiova

Actualul primar al Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu (PSD), se confruntă la alegerile locale de duminică 27 septembrie cu 9 contracandidaţi

În ordinea de pe buletinul de vot, la primăria municipiului Craiova sunt următorii candidaţi:

Nicolae Giugea (candidat la primăria Craiova din partea PNL)

Anişoara Stănculescu (candidat la primăria Craiova din partea PMP)

Marian-Daniel Păloiu (candidat la primăria Craiova din partea ALDE)

Lia-Olguţa Vasilescu (candidat la primăria Craiova din partea PSD)

Eduard-Ionuţ Ciceu (candidat la primăria Craiova din partea Pro România)

Marin Costache (candidat la primăria Craiova din partea PPU (sl))

Janina-Mariana Micu (candidat la primăria Craiova din partea ADN)

Antonie Solomon (candidat la primăria Craiova din partea PER)

Lucian-Bernd Săuleanu (candidat la primăria Craiova din partea USR-PLUS)

Emil-Iulian Mladin (candidat la primăria Craiova din partea Alternativa Dreaptă)

Adimaria-Claudia-Luminiţa Simoiu (candidat independent la primăria Craiova din partea PRR)

Olguţa Vasilescu: Am votat pentru cea mai bună echipă a unui partid politic

 

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru cea mai bună echipă a unui partid politic şi i-a îndemnat pe cetăţeni să iasă la vot.

"Am votat astăzi pentru cea mai bună echipă a unui partid politic, o echipă care, de-a lungul timpului, a demonstrat că ştie să facă administraţie performantă: că ştie, că poate, că vrea! În aceşti ultimi ani, a reuşit să absoarbă peste un miliard de euro din fonduri europene. O echipă care este formată din profesori universitari, oameni din mediul academic, din intelectuali de vază ai municipiului Craiova şi, bineînţeles, din oameni care şi-au asumat proiecte realiste. Sunt oameni care au ştiut să facă o campanie electorală decentă, bazată doar pe promovarea unor proiecte şi nu pe mizerii, aşa cum s-a întâmplat, din păcate, în ultimele două săptămâni", a spus Vasilescu, care a votat la secţia de votare nr. 145, amenajată în incinta Grădiniţei cu program prelungit "Petrache Poenaru".

Olguţa Vasilescu şi-a expirat speranţa că vor ieşi cât mai mulţi craioveni la vot.

"Eu îi aştept pe toţi craiovenii la vot şi le mulţumesc celor care deja au venit la urne. Sper din toată inima să avem un număr cât mai mare de persoane care să îşi aleagă primarul, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, precum şi cele două consilii: local şi judeţean", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a venit la vot însoţită de soţul său, Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, de actualul primar al Craiovei, Mihail Genoiu, de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, de candidatul PSD la preşedinţia CJ Dolj, Cosmin Vasile, şi de mai mulţi candidaţi la CJ şi CL Craiova.
 

Rezultatele alegerilor locale din 2016 pentru primăria Craiova

 

Lia-Olguţa Vasilescu a câştigat la alegerile locale din 2016 funcţia de primar al Craiovei pentru al doilea mandat cu un procent de 58,478% din voturile valabil exprimate. Ccandidatul PNL, Pavel Badea, s-a clasat pe locul al doilea cu 12,649%, potrivit rezultatelor finale.

Pe lista candidaţilor la alegerile locale din acest an figurează şi primarul dinaintea Liei-Olguţa Vasilescu, Antonie Solomon, care a condus oraşul între 2004 şi 2012. El candidează la primărie din partea Partidului Ecologist Român.

Dacă votezi în Craiova şi nu ştii de ce secţie de votare ţii, vezi aici unde votezi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO