„Nu am mai suportat psihic. Am fost amenințat”. Declarațiile șoferului care l-a ucis pe polițistul local din Cisnădie
Cetățeanul german de origine română, care a fost implicat în accidentul din 13 februarie, în Cisnădie, care a dus la decesul polițistului local Radu Trihenea, a declarat că a plecat din țară după ce a fost amenințat.
Într-o declarație pentru jurnaliștii de la Turnul Sfatului, el a afirmat că nu va reveni decât dacă i se va asigura protecția, explicând că a fost agresat chiar în noaptea accidentului.
„Eu sunt de câteva zile în Germania! Eu oricum am vrut să plec anul acesta în Germania ca să-mi verific sănătatea pentru că în România nu aveam asigurare de sănătate și nici posibilități financiare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Nu am plecat ca să mă sustrag justiției! Am plecat pentru că nu am mai suportat psihic. Am fost amenințat în seara accidentului când am fost dus pentru a-mi recolta probe biologice cu moartea de un membru al familiei (acesta a fost legitimat de unul din cei 3 polițiști care m-au însoțit). Am mai primit amenințări noaptea la telelefon cu număr ascuns!
În plus, de asta parcă și vecinii și oamenii de pe stradă mă priveau cu alți ochi.. Unii nici nu mai răspundeau la salut!
Aveam gânduri sumbre să-mi pun capăt zilelor. La sfatul unui prieten am hotărât să vin în Germania unde am o soră și alte neamuri care mă ajută măcar cu vorbă bună”, a transmis cetățeanul german.
„Accidentul s-a petrecut și din cauza condițiilor meteo... Dar am și eu partea mea de vină”
El spune că s-a născut în Cisnădie, dar a fugit în Germania în anul 1988, după ce a trecut Dunărea înot.
Bărbatul a mai afirmat că ar fi rămas definitiv în România, dacă nu s-ar fi produs tragedia din 13 februarie.
„Nu știu dacă mă mai întorc în țară, poate dacă mi se asigură protecție. Deocamdată îmi fac actele pentru că erau expirate de 12 ani. Aveam de gând să rămân până la capătul zilelor în România. Nu mi-a plăcut niciodată în Germania”, spune el.
Regretă accidentul, admite că a avut o parte din vină, însă spune că mult au contribuit și condițiile meteo.
”În seara de 13 februarie (13 zi cu ghinion) mă deplasam spre Kaufland Sibiu, să cumpăr niște produse care au apărut în revistă la reduceri.
Accidentul s-a petrecut și din cauza condițiilor meteo.. Dar am și eu partea mea de vină.
În săptămâna când am plecat auzisem că Radu (victima) este stabilă și că sunt șanse să se recupereze. Am sperat foarte mult să-și revină, că atunci putea spune și el cum s-a întâmplat accidentul.
Îmi pare foarte rău că din cauza mea a murit un om. Cu treaba asta eu va trebui să trăiesc până la capătul zilelor”, a mai spus el.
Poliţistul local din judeţul Sibiu a suferit trei stopuri cardio-respiratorii, ultimul neputând fi resuscitat. Poliţistul era şi voluntar Salvamont, iar primarul din Cisnădie a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe şi apreciere.
„Cu profundă tristeţe în inimile noastre, ne exprimăm regretele şi durerea pentru pierderea tragică a unui membru al comunităţii noastre, poliţistul local Radu Trihenea, 38 de ani. Într-un act de devotament şi curaj, el îşi îndeplinea îndatoririle de serviciu, dirijând traficul în Cisnădie, când a fost implicat într-un tragic accident rutier la jumătatea lunii februarie 2024. Un cetăţean străin de 55 de ani a pierdut controlul volanului, a virat brusc stânga şi l-a lovit în plin”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul din Cisnădie, judeţul Sibiu, Gheorghe Huja.
Potrivit acestuia, în ciuda eforturilor deosebite depuse de către personalul medical, după două săptămâni de la internare, poliţistul local a murit.
„Medicii au confirmat că Radu a suferit trei stopuri cardiace, două dintre acestea fiind resuscitate cu succes, însă al treilea stop cardiac a fost fatal. Radu Trihenea nu era doar un poliţist local devotat, ci şi un membru activ al comunităţii noastre. A fost un voluntar implicat şi dedicat la Salvamont Cisnădie, demonstrând încă o dată devotamentul său pentru siguranţa şi binele celor din jur”, a mai transmis primarul.
Acesta a transmis condoleanţe familiei şi un mesaj de apreciere pentru activitatea poliţistului: „Cu toţii suntem profund marcaţi de această pierdere tragică. Radu Trihenea va fi mereu amintit ca un om deosebit, cu o experienţă de peste 16 ani în slujba comunităţii noastre. Lăsăm în urmă un coleg, un prieten şi un erou. În numele întregii administraţii locale a Primăriei Cisnădie, ne exprimăm sincerele condoleanţe familiei lui Radu Trihenea”.
Cristina Bălău, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu: „Din păcate, bărbatul de 38 de ani, adus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu în urma unui accident produs în data de 13 februarie, în Cisnădie, a decedat în cursul nopții de 26 spre 27 februarie. Pacientul a prezentat o agravare a stării generale care deja era critică, în urma acesteia au survenit două stopuri cardiace care au răspuns la manevrele de resuscitare, însă la al treilea stop cardiac nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, pronunțându-se decesul”.
Accidentul a avut loc în data de 13.02.2024, seara. Un bărbat de 55 de ani a pierdut controlul volanului, a virat brusc stânga și a lovit în plin un polițist local din Cisnădie, care dirija traficul într-o zonă cu risc de inundație pe carosabil. Șoferul e tot din Cisnădie.
Poliția Locală din Cisnădie a anunțat accidentul la Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar cazul a fost preluat de ITM Sibiu.