Zi perfectă de toamnă pentru turiștii care au optat pentru a lua masa în aer liber. Cu ce i-au așteptat producătorii
A fost o zi perfectă de toamnă pentru o masă în aer liber. La Brăila, localnicii s-au desfătat cu pește gătit ca în Deltă, ori cu fructe de mare, pregătite după rețete mediteraneene.
În tot acest timp, în celălalt capăt al țării, la Oradea, plitele și tigăile încinse i-au ademenit pe curioși la poalele dealurilor, să guste din plăcinte, zacuscă și din faimoasa pită cu untură și ceapă.
Cine a poposit, sâmbătă, la Festivalul Peștelui din Brăila, a avut parte numai de ispite culinare.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Producător: „Ne-am pregătit cu plachie de crap și de somn, saramura de crap și de somn, tradiționalul pește prăjit, hamsie, borș de pește”.
Producător: „Secretul este peștele, somnul și crapul îi dă tot gustul. Roșii, ardeiul usturoiul. Cimbrul romînesc care-i nelipsit”.
Producător: „Storceag și borș lipovenesc și hamsii. Ba da, deseară. Asta e masa de prânz”.
Și midiile trase într-o tigaie uriașă au fost apreciate.
Reporter: Pentru ce ați optat azi?
Vizitator: „Midii în sos propriu și borș, storceag. Foarte bun”!
Vizitator: „Cele trei secrete ale borșului de pește sunt apa de Dunăre, focul de lemne și peștele cât mai proaspăt”.
Turiștii s-au adunat și la poalele dealurilor din comuna Roșia, Bihor
S-a adunat lume multă la mâncare bună și la poalele dealurilor care înconjoară comuna Roșia, din Bihor. Și, totuși, celebra pită cu unsoare și cu ceapă le-a făcut, parcă, mai tare cu ochiul.
Ioana Halasz, producător local: „Noi oferim tuturor care vin, gratuit, din partea noastră, pâine cu untură și cu ceapă”.
Reporter: Văd c-ați gustat-o, cum e?
Vizitator: „Super”.
Reporter: Și celelalte produse?
Vizitator: „Toate standurile stau foarte, foarte bine”.
Vizitator: „Plăcintă cu brânză și cabanos. Foarte bună”.
Bucătăreasă: „Plăcintă pe lespede. Înmuiată cu făină, apă și sare. De la străbunicii noștri”.
Mulți și-au făcut provizii.
Turist: „O umplut straița cu de toate: cu brânză de la ciobani, cu zacuscă, cu dulciuri”.
După atâtea bunătăți, oamenii au pornit în plimbare către peșterile spectaculoase din zona.