Ceremonie religioasa in memoria celor 8 militari morti in accidentul aviatic. Sicriele, date familiilor pentru inmormantare

23-11-2014 13:50


Trista ceremonie duminica, la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, in memoria celor 8 militari care au murit in tragicul accident de elicopter de vineri dimineata.

Cu ochii in lacrimi, rudele si prietenii victimelor au tinut la piept fotografiile celor care au pierit, arsi de vii, in aparatul care a luat foc la impactul cu solul. Prezent la aceasta slujba impresionanta a fost si presedintele ales, Klaus Iohannis, care le-a adresat apoi condoleante familiilor indoliate.

Pe platoul Academiei Fortelor Terestre din Sibiu, sicriele celor 8 militari au fost purtate pe umeri de cate 6 colegi, care le-au asezat rand pe rand pe cate un catafalc negru si le-au acoperit cu drapelul Romaniei.

Peste o suta de persoane, rude, prieteni si colegi, au participat, coplesite de emotie si durere, la ceremonialul religios condus de Episcopul Vicar al Sibiului, Andrei Fagarasanu. Prezent a fost si presedintele ales, Klaus Iohannis, care a aprins o lumanare pentru sufletele celor disparuti, apoi le-a strans mainile rudelor indoliate.

La finalul ceremoniei, trupurile neinsufletite a 3 dintre militari au fost duse catre Alba Iulia, Pitesti si Slatina, locuri natale in care sunt programate inmormantarile.

La Slatina, in judetul Olt, apoi acasa, in Piatra Olt, va ajunge sublocotenentul Andrei-Catalin Apostol, cel mai tanar dintre cei care au sfarsit tragic in accidentul de elicopter.

Era la inceput de drum: avea 25 ani, era foarte indragostit de iubita lui si, ca singur copil la parinti, era mandria familiei. A ales sa urmeze pasionat Academia Militara. Parintii au lucrat din greu in strainatate ca sa-i poata sustine visul. Iubea elicopterele si nu apucase sa urce de prea multe ori la bord. Ultima cursa i-a adus sfarsitul tragic. Prietenii ii spuneau "Mandarina" si ii scriu incontinuu pe pagina de Facebook mesaje de adio.

Celelalte 5 sicrie au fost preluate de un avion militar de pe aeroportul din Sibiu si duse la Baza Aeriana 71 Campia Turzii, unde militarii au fost comemorati de colegii de unitate, intr-o slujba tinuta de mitropolitul Clujului Andrei Andreicuz.

De aici, fiecare sicriu a fost dus spre locurile natale unde militarii isi vor dormi somnul de veci.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO